#EleccionsGenerals10N: Mínguez: “Invertir en el reconeixement de la dona al món rural és invertir en un futur sostenible del nostre territori”

REDACCIÓ
06-11-2019
  • #EleccionsGenerals10N: Mínguez: “Invertir en el reconeixement de la dona al món rural és invertir en un futur sostenible del nostre territori”
  • #EleccionsGenerals10N: Mínguez: “Invertir en el reconeixement de la dona al món rural és invertir en un futur sostenible del nostre territori”

La diputada i candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha afirmat que “invertir en el reconeixement i empoderament de la dona al món rural és invertir en un futur sostenible del nostre territori, sobretot si tenim en compte que Lleida és la província amb més dones contractades al sector primari català”.

De fet, ha explicat, “a Lleida registrem gairebé el 65% del total de dones ocupades als sectors agrícola, ramader i forestal, el que suposa que fins a 2.700 dones que treballen en aquests sectors tenen més reconeixement, equiparació de drets i major protecció social gràcies al Govern de Pedro Sánchez”.

Mínguez, que ha visitat avui una empresa de cultiu i comercialització de safrà a l’Albagés, ha posat de relleu que “una de les mesures impulsades pel Govern ha estat el Pla Reincopora-T que preveu una inversió de 4.000 milions fons al 2021 i té com a objectiu fomentar la igualtat d’oportunitats per a la dona que viu al món rural, a través del foment a l’emprenedoria o l’accés a la formació amb certificat de professionalitat”.

Així mateix, la candidata socialista ha recordat que “hem de seguir desenvolupant la Llei de Titularitat compartida de les explotacions agràries, aprovada pel govern socialista al 2011, fonamental per al reconeixement i equiparació de drets de les  dones en el sector agrari i la seva protecció de la Seguretat Social”.

“Mesures i accions que es posen en perill si es manté el bloqueig a la formació d’un govern progressista i clarament feminista o si, pitjor encara, es materialitza una coalició de dretes i ultradreta que ens portaria a un greu retrocés en matèria d’igualtat i drets”, ha dit Mínguez.

Finalment, Montse Mínguez ha sentenciat que “no hi haurà desenvolupament del medi rural sense la contribució i participació de les dones en tots els àmbits. El seu lideratge serà el motor del desenvolupament de l’Espanya rural del segle XXI”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...