Eliminats amb honor

30-09-2018
Actualitzat: 30-09-2018 12:03
  • Eliminats amb honor

La lògica va acabar imposant-se i el Porto, vigent campió de l’Eurolliga, va superar per 3-5 un Lleida Llista que va lluitar fins al final per un lloc a la final de la Copa Continental, l’antiga Supercopa europea. Els lleidatans es van refer d’una mala arrancada, mai no se’n van anar del partit i a punt van estar de forçar una pròrroga, però van errar dos faltes directes que els van acabar de condemnar. En l’altra semifinal, el Barça es va imposar a l’amfitrió Barcelos per un clar 6-2.

El matx va començar igualat, amb els dos equips controlant-se mútuament, encara que amb un Porto una mica més incisiu en atac. La permissivitat arbitral, castigant amb falta qualsevol acció lleidatana, va descentrar un pèl els d’Albert Folgera que als vuit minuts van rebre el primer gol, a l’aprofitar Rafa Costa un rebuig de Lluís Tomàs a un tir llunyà d’Alves. En ple desconcert llistat, Cañellas va ser exclòs per fer caure un rival i la consegüent falta directa la va transformar Nunes en el 0-2. Semblava que la semifinal seria un passeig per als portuguesos, però no. El Llista, que aquesta temporada ja ha exhibit el seu poder de reacció en la Lliga Catalana, es va refer ràpidament i va aconseguir el control del joc. Als 14 minuts, Roberto di Benedetto escurçava distàncies amb un tir llunyà que sorprenia Carles Grau (1-2). I abans del descans, Oruste va robar una bola a mitja pista, va cedir a Cañellas i aquest l’hi va tornar per batre de nou el porter gironí del Porto.

A la segona meitat es va repetir la mateixa història. El Llista va començar una mica dubitatiu i això li va costar el tercer gol, obra de Nunes, que va desviar la bola després d’un tir d’Alves (2-3). El Porto es va apropiar el partit i Lluís Tomàs evitava el quart en un mà a mà amb Rafa Costa, que poc després no fallava i posava contra les cordes al Llista (2-4). Però els de Folguera no van defallir i van tornar a ficar-se en el partit gràcies a un altre gol d’Oruste un minut després. L’argentí, molt incisiu sempre, va tornar a robar una bola, es va plantar sol davant de Grau i el va batre amb una subtil rematada per sota de les cames que va fer aixecar el públic dels seients.

Segons més tard, Cocco enviava una falta directa al pal, que també es ficaria pel mig poc després en un tir de Roberto di Benedetto que hauria suposat l’empat. I del 4-4 es va passar al 3-5 definitiu, obra de Rafa Costa a la mitja volta. Faltaven cinc minuts i el Llista es va bolcar davant de la porteria lusitana, però la sort li va ser esquiva. Oruste va desaprofitar una falta directa, Andreu Tomàs i Roberto van enviar la bola al cos del porter en sengles rematades i a 53 segons per al final del matx el mateix Roberto tampoc aconseguia marcar en una altra falta directa, així que va morir allà el partit.