Els aficionats a l''skate' de la Seu tindran un parc aquest mateix any

SEGREcom
17-06-2014
  • Els aficionats a l''skate' de la Seu tindran un parc aquest mateix any

El col·lectiu de riders de la Seu, que sumen al voltant de 200 aficionats a l'skate, disposarà durant aquest any d'una zona habilitada específicament per tal que puguin realitzar la pràctica d'aquest esport. Serà en una parcel·la de la zona més al sud de la nova urbanització de l'Horta del Valira, que encara falta per concretar. L'ajuntament ha inclòs l'equipament en el pla d'obres per a aquest any. Així, es tracta d'una antiga reivindicació d'aquest col·lectiu que, any rere any, ha anat creixent i que ara es desplaça fins a Andorra per tal de practicar els seus esports extrems preferits. Els joves disposen d'una pàgina a la xarxa social de Facebook (Volem un SkatePark a la Seu d'Urgell), en la qual també reclamen l'equipament.

L'àrea de Joventut de l'ajuntament ja està en negociacions amb el col·lectiu i estan acabant de concretar el projecte de forma conjunta. La dotació econòmica per construir l'skate park i adequar el terreny ronda entorn dels 25.000 euros.

Estructures antigues

La ciutat comptava amb una petita instal·lació, ubicada al costat de les pistes municipals de tenis de la zona esportiva, on anaven els aficionats, però l'estat de conservació era molt precari i el consistori va decidir desmuntar-la el passat 2013.

En aquest sentit, la nova instal·lació evitarà molèsties als veïns d'algunes zones de la Seu on, davant de la inexistència d'un espai propi, els riders acostumen a reunir-se. Així doncs, l'alcalde, Albert Batalla, va explicar ahir que les converses amb el col·lectiu també van en la línia de buscar un "compromís de coresponsabilitat" que justifiqui la inversió i n'asseguri el manteniment. "L'skate park també ajudarà a garantir el bon estat del mobiliari urbà", va concloure. El col·lectiu de riders s'ha mostrat satisfet perquè el projecte pugui tirar endavant i estigui enllestit abans que s'acabi l'any 2014.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?