⏯️ Els Agents Rurals tanquen els accessos al Montsec i la Baronia de Rialb pel risc d'incendi

ACN
18-06-2022
  • ⏯️ Els Agents Rurals tanquen els accessos al Montsec i la Baronia de Rialb pel risc d'incendi
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)
  • ⏯️ Els Agents Rurals tanquen els accessos al Montsec i la Baronia de Rialb pel risc d'incendi
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)

Els Agents Rurals han fet efectiu aquest divendres el tancament dels accessos al Montsec d'Ares, el de Rúbies i a la Baronia de Rialb després de l'activació del pla Alfa 3 per l'elevat risc d'incendi. Espais naturals molt concorreguts com el congost de Mont-Rebei no es podran visitar a peu fins que millorin les condicions climatològiques. A l'alçada de Corçà (Noguera) els cotxes han de girar cua i no poden accedir a la Pertusa ja que en aquest punt s'ha tancat la barrera per poder continuar circulant per la pista que condueix fins a l'aparcament. Josep Capdevila, sotsinspector de l'Àrea Regional a Lleida, ha explicat que l'objectiu és que hi hagi "gent dispersa" pel massís i en cas d'incendi es pugui fer una evacuació ràpida.

Amb les condicions extremes que hi ha arran de l'activació del pla Alfa 3, els Agents Rurals poden tancar massissos forestals i des de les dotze de la nit d'aquest divendres ho han fet en tres en concret de la comarca de la Noguera: el Montsec de Rúbies, el Montsec d'Ares i la Baronia de Rialb. L'objectiu és que les persones i els vehicles hi puguin circular "lliurement" i practicar activitats que poden suposar un risc d'incendi com l'acampada lliure, els treballs forestals o fer fogueres.

El nivell 3 del pla Alfa afecta tres comarques de la demarcació de Lleida: l'Alt Urgell, amb els municipis de Bassella, Coll de Nargó i Peramola; la Noguera, amb Àger, Artesa de Segre, Camarasa, Ivars de Noguera, la Baronia de Rialb, les Avellanes i Santa Linya, Os de Balaguer, i Vilanova de Meià; i el Pallars Jussà amb Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta