Els ajuntaments de la demarcació de Lleida ja poden obtenir la certificació 'Biosphere Sustainable Lifestyle'

REDACCIÓ
Publicat: 
20-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els ajuntaments de la demarcació de Lleida ja poden obtenir la certificació 'Biosphere Sustainable Lifestyle'
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida segueix treballant per una gestió més sostenible del territori que beneficiï el turista, però també l’economia i el desenvolupament local. En aquest sentit el Patronat ha començat a oferir als ajuntaments de tota la demarcació de Lleida la possibilitat d’obtenir la certificació “BIOSPHERE SUSTAINABLE LIFESTYLE”, tal com fins ara també s’havia ofert a les empreses i entitats turístiques del territori.

Per tal de donar a conèixer als responsables del ajuntaments de la demarcació de Lleida les avantatges, les eines i la manera de poder-se adherir de forma gratuïta al projecte que impulsa el Patronat de Turisme en el conjunt de la demarcació ha tingut lloc una sessió informativa virtual adreçada als ajuntaments que ha comptat amb la participació d’una trentena de representants municipals del Pirineu i les Terres de Lleida.

El vicepresident del Patronat de Turisme, Juan Antonio Serrano, juntament amb el cap de promoció i Màrqueting, Juli Alegre, han donat la benvinguda als assistents. Serrano ha explicat la continuïtat del desplegament pel territori del projecte Biosphere que ja es va obrir a les empreses i entitats turístiques l’any 2021 i s’ha mostrat satisfet de poder seguir aquest impuls amb les actuacions adreçades als ajuntaments de la demarcació. Per la seva banda el Cap de Promoció i Màrqueting del Patronat, Juli Alegre ha fet una presentació del mateix Patronat i ha explicat el Pla d’estratègia turística 2023-2026.

Distinció Biosphere Certified pel Castell dels Templers de Gardeny
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Durant la presentació també els han explicat que la certificació permet millorar el posicionament de les empreses i de les entitats publiques amb relació al turisme sostenible, donant-li més  visibilitat a escala nacional e internacional. Per últim ha participat Anna Carbonell de la consultora de l’Institut de Turisme responsable, que portar a terme les certificacions qui ha explicat la plataforma d’adhesió i com aconseguir la certificació “Biosphere Sustainable LifeStyle”.

El Patronat després d’assolir la certificació Biosphere per al Pirineu i les Terres de Lleida l’any 2021, va oferir l’any passat a les empreses i entitats turístiques la plataforma “Biosphere Sustainable Lifestyle”, que ajuda el sector a desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats mitjançant la selecció de més de 500 activitats i accions sostenibles, vinculades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Actualment hi ha 213 adherits, de les quals 27 s’han certificat i 122 s’han compromès amb un pla de sostenibilitat i la resta en procés.

Nous reptes pel 2024: la certificació “BIOSPHERE GOLD DESTINATION”

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va obtenir l’any 2021  la certificació “BIOSPHERE © DESTINATION”, la qual reconeix el compromís de la gestió sostenible del turisme de la destinació del Pirineu i les Terres de Lleida. Al març d’aquest any  2023 el Patronat de Turisme ha revalidat aquesta  certificació per a la destinació.

La pròxima fita del Patronat per a aquest any 2024 és aconseguir i consolidar el reconeixement de la “BIOSPHERE GOLD DESTINATION” amb més empreses i entitats compromeses amb la sostenibilitat del territori. La categoria Gold s'adquireix després d'un procés d'auditoria i exigeix que, a més de la certificació Biosphere de la destinació, s'hagi desenvolupat un treball d'implicació i compromís de les empreses i les entitats turístiques del Pirineu i les Terres de Lleida, que obtenen el segell Biosphere Sustainable LifeStyle.

Comparteix

També t'interessarà