Els Alamús aprova un pressupost de més d'1,6 milions, amb la millora de la salut com a protagonista

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
29-02-2024
Actualitzat: 29-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Alamús aprova un pressupost de més d'1,6 milions, amb la millora de la salut com a protagonista
    Peu de foto: 
    Ajuntament dels Alamús

En la sessió extraordinària d'ahir, 28 de febrer, l'Ajuntament dels Alamús va aprovar el pressupost inicial per a l'any 2024, assolint la xifra de 1.616.917,47 euros. Aquesta xifra representa un augment significatiu del 80,07% en comparació amb l'exercici anterior, que va ser de 897.930,24 euros.

Destacant un fort compromís amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, el pressupost inclou diverses inversions clau. Entre elles, un nou vial saludable per a vianants i ciclistes que connectarà tot el municipi, amb una inversió prevista de 205.000 euros, la qual cosa suposarà un impuls important per a la mobilitat sostenible.

En l'àmbit de la salut, es preveu una inversió de més de 65.000 euros per millorar la qualitat de l'aigua de boca, incloent la renovació dels filtres del dipòsit municipal i la modernització de la bomba. A més, l'alcalde, Toni Bosch, ha destacat amb entusiasme la compra de gairebé un centenar de rellotges de teleassistència, amb una inversió de 31.000 euros, que es distribuiran gratuïtament entre les persones majors de 75 anys i aquelles que ho necessitin, contribuint a augmentar l'autonomia personal i la qualitat de vida.

Pel que fa a les infraestructures, el pressupost reserva 100.000 euros per al manteniment de camins, carrers, places, enllumenat i equipaments públics, mostrant preocupació pel benestar i la seguretat dels ciutadans.

L'alcalde Toni Bosch ha destacat la gestió fiscal responsable del consistori, assenyalant que aquest any no caldrà destinar cap quantitat a pagar crèdits ni interessos bancaris, gràcies a la previa liquidació del deute pendent.

Les inversions previstes han estat possibles en gran part per subvencions, que sumen un total de 631.764,28 euros. A més, l'entrada en funcionament de dos parcs solars fotovoltaics contribuirà als ingressos del municipi, augmentant el capítol 2 en 69.000 euros mitjançant l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

Aquesta inversió sostenible es completa amb subvencions específiques per a projectes concrets, com la millora de camins amb àrid reciclat, la instal·lació de panells solars a l'escola bressol municipal i altres iniciatives impulsades pel Departament de Territori i Sostenibilitat i altres organismes. El consistori destaca aquesta combinació d'esforços com una manera de millorar la qualitat ambiental i fomentar la mobilitat sostenible al municipi.

Comparteix

També t'interessarà