Els autònoms cauen un 43% en la construcció en 7 anys

SEGREcom
15-08-2015

El sector de la construcció de Lleida ha perdut 3.660 treballadors autònoms des que va començar la crisi, entre els anys 2008 i 2015, segons les dades de l'afiliació a la Seguretat Social. Així, el sector ha perdut un 43% dels treballadors per compte propi en els últims set anys, com a conseqüència del final de la bombolla immobiliària que va conduir a un descens en el nombre d'obres. Tanmateix, el sector s'està recuperant, com marquen les estadístiques d'ocupació. El juliol del 2015, Lleida va registrar 4.883 autònoms en el sector del maó davant els 8.543 el mateix mes del 2008.

D'altra banda, la Federació de Treballadors Autònoms (ATA) va advertir que més de 50.000 transportistes autònoms podrien quedar expulsats del sistema de tributació per mòduls per la nova la reforma fiscal i que entren en vigor al gener.

Per aquest motiu, va demanar que s'equipari el límit de facturació per al transport a l'establert per al sector agrícola, de 200.000 euros a l'any.

D'altra banda, la portaveu d'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, Afra Blanco, va exigir ahir que la Seguretat Social reconegui el període de formació juvenil per a la pensió de jubilació perquè aquesta "és una inversió per al país". Així ho va reclamar després de despullar-se juntament amb altres membres del sindicat davant de l'edifici de la Seguretat Social a Barcelona amb el tors pintat amb el lema "No en boles", escenificant la vellesa que no volen per als joves actuals.

Per la seua part, el Govern central ha ampliat el Pla Prepara sis mesos més, fins al febrer del 2016, la qual cosa implica la vuitena pròrroga fins a la data, segons va publicar ahir el BOE. El pla, que es prorrogarà cada sis mesos fins que l'atur baixi del 20%, està dirigit a persones que han esgotat la prestació d'atur contributiva o els subsidis.

atur

El Govern central prorroga sis mesos més, fins al febrer del 2016, el Pla Prepara per a aturats

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?