Els Bombers acompanyen més de 5.200 donacions de sang

REDACCIÓ
04-05-2021
  • Els Bombers acompanyen més de 5.200 donacions de sang

La campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang" suma 5.232 donacions, una xifra que dobla els resultats de totes les edicions anteriors, la més alt fins ara. Aquesta setena edició, es converteix en la campanya amb més participació. Ha comptat amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats, 50 centres que han donat difusió a més de seixanta campanyes en 44 municipis. Cal destacar que 5.780 persones s’han acostat a una de les 62 campanyes organitzades per tot el territori i més de 5.200 han pogut donar sang. 

Un format adaptat a la Covid

A través del portal especial donarsang.gencat.cat/bombers els donants han anat reservant hora per participar en les campanyes emmarcades en “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Donat que no s’han pogut fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, a l’entrada de totes les campanyes hi havia una figura d’un bomber i una bombera a mida real.

La iniciativa, engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb Cor, compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments que també s’han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d’espais a tots els municipis.


Cinc raons per començar a donar sang


Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Les donacions de ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ són un impuls molt important per incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.


Consulta els resultats de la campanya al document adjunt en PDF

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?