⏯️ Els Bombers donen per controlat l'incendi de Vallbona de les Monges

REDACCIÓ / ACN
05-07-2022
  • ⏯️ Els Bombers donen per controlat l'incendi de Vallbona de les Monges
    Peu de foto: 
    Bombers de la Generalitat

Els Bombers donaven per controlat l'incendi de Vallbona de les Monges (Urgell) cap a les 4.23 hores del dimarts. Un total de 16 dotacions continuen remullant i revisant la zona.

El foc es va iniciar cap a les cinc de la tarda i tenia un potencial de 500 hectàrees. A les nou de la nit l'incendi va quedar estabilitzat, després d'haver cremat unes 50 hectàrees, segons xifres provisionals. Les flames van començar en una zona agrícola i es van propagar cap a vegetació forestal entre Rocallaura i Belltall (Urgell).

El flanc esquerre de l'incendi va coronar la carena de la serra del Tallat. Pel que fa al flanc dret, en un principi avançava en direcció a Belltall, tot i que ja no progressa i no hi ha cap risc per a nuclis habitats. Al flanc dret s'hi fa extinció amb els vehicles en marxa. Al cap de l'incendi, que avançava en direcció a Rocallaura, tot i que tampoc amenaçava zona habitada, els efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) hi van fer foc tècnic per intentar aturar la carrera del foc.

Altres incendis forestals

Al llarg del dimarts, els Bombers de la Generalitat treballaven també en un incendi agrícola a Sant Mateu de Bages (avís 16.38 hores), ja estabilitzat i on si van desplegar una vintena de dotacions; i un foc de vegetació urbana a Montcada i Reixac (avís 13.09 hores) que ocupava 12 dotacions i ara ja està controlat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?