Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre

REDACCIÓ
08-07-2019
  • Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre

Al llarg del cap de setmana, amb unes condicions adverses, de baixes humitats, entrada de vent i temperatures fregant els 40º, acompanyades d’inestabilitats i caiguda de llamps a diferents punts del territori, s’han produït diversos incendis de vegetació. Amb tot, els Bombers de la Generalitat, amb suport d’ADF i la resta de cossos de seguretat, han pogut actuar amb contundència i evitar que la simultaneïtat arribés a superar la capacitat d’extinció.

Des de l’1 de juliol, han treballat en 213 incendis de vegetació forestal i agrícola, 96 dels quals s'han produit els darrers tres dies. Entre ells, destacar l’incendi de Rajadell que va cremar 15 hectàrees de vegetació segons el Cos d’Agents Rurals. D’altra banda, l’incendi de Sant Boi de Lluçanès que es va produir ahir a la tarda està controlat i en vies d’extinció. Aquest diumenge, personal EPAF dels Bombers de la Generalitat vana cabar de repassar perímetre, que segons el Cos d’Agents Rurals és de 2,96 hectàrees (2,16Ha de vegetació agrícola i unes 0.8Ha de forestal).

Extingit l’incendi de Ribera d’Ebre

D’altra banda, ahir a les 21.00 hores, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre. L’incendi, controlat des del passat diumenge 30 de juny, ha tingut al llarg d’aquesta setmana petites revifades que s’han pogut extingir sense conseqüències. S’han dut a terme treballs d’extinció amb línia d’aigua, eines manuals i mecàniques amb personal EPAF i del GRAF.

Segons dades definitives del Cos d’Agents Rurals, l’incendi va afectar 5.046.47 hectàrees dels municipis de Flix (3.073,93Ha), Vinebre (642,73Ha), Maials (573.85Ha), Llardecans (281,83Ha), Palma d’Ebre (220,81Ha), la Torre de l’Espanyol (130,57Ha), Bovera (79,35Ha), Granadella (43,36Ha).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?