⏯️ Els Bombers efectuen 176 serveis per les pluges que afecten tota Catalunya

REDACCIÓ
01-08-2021
 • ⏯️ Els Bombers efectuen 176 serveis per les pluges que afecten tota Catalunya
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat, des de els 20.00 del dissabte 31 de juliol i les 10 del diumenge 1 d’agost, un total de 176 serveis relacionats amb les fortes pluges que ahir van afectar tota Catalunya. Si bé algun dels serveis va ser a causa de sinistres amb danys de certa importància, i diversos campaments amb menors van haver de ser evacuats, sortosament no cal lamentar danys personals.

Per regions d’emergències, els Bombers han efectuat 5 serveis a Girona, 7 a Lleida, 38 a Tarragona, 49 a l'Àrea Metropolitana Nord, 8 a la Metropolitana Centre, 58 a la Metropolitana Sud, 11 a les Terres de l'Ebre i cap a la Vall d'Aran.

Els serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat en aquest episodi de pluges són els següents:

 • Regió d’Emergències de Lleida (RELL)

 20.51 Pont de Suert: crema un arbre a causa d’un llamp. Hi treballa una dotació.

 • Regió d’Emergències de Girona (REG)

22.48  Ribes de Freser:  acampada d’escoltes amb les tendes inundades a la Roca del Socut. 73 persones d’entre 5 i 28 anys evacuades al pavelló municipal. Hi treballem  2 dotacions de Bombers i Mossos d’Esquadra.

22.57  Lloret de Mar: cau un llamp que incendia un arbre a la Urbanització de Canyelles. 1 dotació ho apaga ràpidament.

7.53  Vidreres: crema un pi a causa de la caiguda d’un llamp. Hi treballa 1 dotació.

 • Regió d’Emergències de Tarragona (RET)

20.57 Querol: cau un llamp a un magatzem de palla situat al costat d’una masia a la carretera C-37, pk 44. S’hi desplacen 5 dotacions. Es deixa cremar de manera controlada.

9.11 Valls: es desploma una paret d’un magatzem sobre 3 cotxes a la Pl. Catalunya. S’hi desplacen 5 dotacions. Ensorrament important. S’avisa a les autoritats locals i a l’empresa subministradora d’electricitat.

 • Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN)

21.53 Ripollet: cau un arbre a la C-58 pk 7 direcció BCN. Un motorista hi topa, no està ferit. L’atén SEM mentre 2 dotacions de bombers retiren l’arbre i netegen la via.

22.34 Santa Maria de Palautornera: una branca gran amenaça caure sobre la calçada de l’Ap7, pk 114, direcció Girona. 1 dotació de bombers la talla i retira.

00.18 Cerdanyola del Vallès: arbre tombat per un llamp al Passeig d’Horta. El retiren entre 2 dotacions.

 • Regió d’Emergències Centre (REC)

21.21 Saldes: evacuats 16 nens i 6 monitors del campament Molí de Feners per inundació de la zona d’acampada. Se’ls trasllada a l’antiga escola de Saldes amb vehicles de Bombers i Mossos d’Esquadra. La Creu Roja proporciona mantes.

22.20 El Pont de Vilorama i Rocafort: cremes unes golfes a causa d’un llamp a la urbanització Marquet Paradís. S’hi desplacen 5 dotacions. S’apaga foc i es revisa l’estructura amb càmera tèrmica. No hi ha ferits.

 • Regió d’Emergències Metropolitana Sud (REMS)

21.05 Castellet i la Gornal: cau un llamp a sobre d’un transformador elèctric al carrer Londres. 1 dotació ho apaga.

21.52 Vilafranca del Penedès: una riuada s’emporta diversos cotxes a la Ronda de Mar. 1 dotació actua amb Policia Local per retirar algunes persones en perill. No hi ha ferits. Es balisa la zona.

22.03 Torrelavit: la caiguda d’un llamp deixa sense subministrament elèctric un recinte de caves i els habitatges propers. 1 dotació constata que ha cremat totalment un quadre elèctric. S’avisa a la companyia elèctrica perquè hi actuï de manera prioritària.

00.16 Castelldefels: cau un arbre sobre la catenària del tren al Passeig del Ferrocarril. 1 dotació el retira.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta