Els camps en flor d’Aitona esperen rècord de visitants

MARÍA MOLINA
21-02-2019
  • Els camps en flor d’Aitona esperen rècord de visitants

Aitona espera superar els 18.000 visitants de l’any passat del 4 al 27 de març dins de la campanya Aitona en Flor per veure els camps de color rosa que formen els presseguers florits dins del projecte Fruiturisme que promou des de fa set anys. El passat dia 13 es va obrir la plataforma per a la reserva de dia i hora de visita guiada i de les 2.500 places que s’ofereixen ja hi ha més d’un miler venudes, va explicar l’alcaldessa, Rosa Pujol. El nombre de turistes ha crescut de forma exponencial en els últims anys si es compara amb els 1.500 del 2016 i els 5.500 del 2017. Aquest any la localitat espera l’arribada d’una delegació de Tailàndia amb la qual ja es va contactar a la fira Fitur de Madrid, igual com l’any passat ja es va fer amb el Japó, països molt interessats per l’ornamentació floral, en el cas del primer en la flor de lotus.

Com a novetat, s’ha creat TastAitona per degustar productes locals com mel, formatge, embotits, fruita, xocolate i melmelades, entre altres, que es podran trobar al poliesportiu. A les rutes tradicionals per veure els camps en flor i el patrimoni històric se sumaran itineraris amb bicicleta i en quad, a banda dels viatges en globus i també caminant per la ribera del Segre.

Durant tots els trajectes, tant si es fan amb autobús com caminant, pagesos i veïns voluntaris explicaran als turistes el procés de floració i la recol·lecció de la fruita. A més, Aitona col·laborarà amb el consell de la Ribera d’Ebre per potenciar el turisme de la flor, el patrimoni i la gastronomia. L’estada ha variat i ha passat d’un dia a ser de dos o tres. Els quatre restaurants que ofereixen menús específics estan al complet durant els caps de setmana.

D’altra banda, el Centre de l’Oli de la Granadella organitza l’anomenada Experiència entre ametllers el diumenge 3 de març, en què els assistents podran recórrer els cultius, dinar al camp i recórrer el Centre de l’Oli.

 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?