⏯️ Els CAP de Ponent vacunaran aquest mes un miler de nadons contra el virus de la bronquiolitis

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-10-2023
Actualitzat: 07-10-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Els CAP de Ponent vacunaran aquest mes un miler de nadons contra el virus de la bronquiolitis
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

La Regió Sanitària Lleida ha començat la campanya de vacunació del virus respiratori sincicial (RSV) per evitar les bronquiolitis en nadons. Durant aquest mes d'octubre es preveuen immunitzar als diferents CAP de Ponent un miler de menors de 6 mesos, nascuts entre l'abril i el setembre d'aquest any, que són la principal població de risc. Els professionals remarquen la importància de protegir els infants contra el RSV, ja que és una infecció pot provocar bronquiolitis, pneumònies i complicacions més severes com ara insuficiència respiratòria. De fet, les patologies causades per aquest virus són la principal causa d'hospitalització entre la població de risc durant els mesos de tardor i hivern, que és quan el RSV és més comú.

La pediatra i directora de la línia pediàtrica Lleida 1, Carmen Martín, ha indicat que a banda de ser la principal causa d'hospitalització, les infeccions causades pel virus respiratori sincicial també suposen "una de les principals causes de consulta a l'atenció mèdica, tant en primària com en hospitalària".

"Per tant, és important que les famílies s'impliquin perquè aquesta infecció genera molta angoixa", ha remarcat, Martín, que ha afegit que, de moment, la resposta de les famílies està sent "molt bona".

Els professionals de la Regió Sanitària Lleida han contactat els les famílies a través de missatges de text, de manera telefònica i també han aprofitat visites ja programades als centres d'atenció primària.

La vacuna consisteix en una única dosi que conté anticossos i que genera una immunitat immediata al RSV. Pel que fa als efectes secundaris que els infants poden experimentar en els primers dies, són reaccions molt lleus que, com ara dècimes de febre, una reacció local al voltant de la punció i erupcions cutànies.

Comparteix

També t'interessarà