Els cinemes celebren l'excepció horària per a la cultura, que els permetrà continuar oberts

ACN
26-10-2020
  • Els cinemes celebren l'excepció horària per a la cultura, que els permetrà continuar oberts

Els cinemes celebren la "discriminació horària positiva" de la cultura en el marc del toc de queda, que els permetrà continuar amb la persiana aixecada. El president del gremi a Catalunya, Camilo Tarrazón, ha destacat la "difícil" decisió que va prendre el Procicat, que celebren "molt positivament" perquè era "necessària". "Aquesta hora de més és la diferencia de ser i no ser per a les activitats cultuals, que es mouen pels hàbits horaris del públic i que no es poden traslladar de qualsevol manera", ha afirmat en declaracions a l'ACN. Des de la reobertura dels cinemes després de la primera onada pel coronavirus, la taquilla dels darrers dies ha caigut més d'un 50%, ja que, a més de reduir aforament, tampoc poden vendre ni beguda ni menjar.

Tarrazón ha reconegut la complicació que suposa a les sales els canvis "canvis continus" derivats de l'evolució de la pandèmia, però ha celebrat la coordinació amb la conselleria de Cultura.

Segons dades del Gremi de Cinemes, l'escenari del toc de queda els deixava a menys de la meitat de sessions a les sales, que ja tenien l'aforament reduït al 50%. "Això feia difícil a molts cinemes continuar oberts. La modificació ens ho permet", ha declarat.

En aquest sentit, creu que cada cinema trobarà "respostes individuals" per adaptar-se a les restriccions globals, com ara sessions matinals els caps de setmana, ja que en dies laborables "és difícil". "Hem de trobar la manera d'estirar per davant, perquè no ho podem fer per darrere", assevera.

Comparteix

També t'interessarà