Els comuns demanen la dimissió de la delegada de Salut a Lleida per la gestió del brot de Tremp

ACN
Publicat: 
15-12-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • residència Tremp

En Comú Podem ha demanat per carta la dimissió de la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, per la gestió del brot de covid-19 que afecta Tremp, i en concret la residència Fiella, on han mort ja 55 residents pel virus. Segons els comuns, les morts a la capital del Pallars Jussà suposen un 10% del total de persones que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia a la demarcació de Lleida; unes dades que qualifiquen "d'escandaloses". La carta, firmada pel portaveu de la formació, Jaume Moya, i la diputada provincial i regidora a la Paeria, Elena Ferré, també demana la dimissió del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, com a màxim responsable de la gestió de la crisi.

Segons En Comú Podem, les dades de morts per covid-19 a Tremp requereixen "actuacions immediates" i l'assumpció d'alguna responsabilitat política per les "deficiències" que han permès la situació al geriàtric de la Fundació Fiella. Segons els comuns, les persones mortes de la residència són gairebé l'1% de la població de la capital pallaresa; unes xifres que si es traslladessin a la ciutat de Lleida, serien de 1.4000 persones i a Barcelona, de 16.000.

ECP lamenta que malgrat aquesta "dramàtica situació" no s'ha vist cap gest, acció ni tant sols missatge de suport o socors per tal de pal·liar la situació; cap actuació ni resposta per abocar recursos i aportar soluciona a la residència. Tot plegat, segons la formació, malgrat els sindicats col·lectius d'usuaris i l'espai polític ho hagi demanat reiteradament.

Els comuns també recorden que de les morts que hi ha hagut al conjunt de la demarcació de Lleida, el 45% corresponen a residents de centres geriàtrics, cosa que posa el focus en la "pèssima gestió" que s'ha fet d'aquests centres. Per això, no només volen explicacions sinó també exigir responsabilitats.

Comparteix

També t'interessarà