Els comuns emplacen el Govern a pactar amb l'Estat el confinament del Segrià

ACN
13-07-2020
  • Bar tancat, cadires i taules amuntonades. Imatge Arxiu
    Peu de foto: 
    Foto: Miquel de Santiago

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha instat la Generalitat a pactar amb el govern espanyol la fórmula jurídica per confinar la població del Segrià. Ho ha proposat en una roda de premsa aquest dilluns després que un jutjat de Lleida deixés sense efecte l'ordre del Govern que enduria el confinament de la ciutat i de bona part de la comarca. "Recuperar la certesa passa perquè el Govern de la Generalitat arribi a un acord amb l'Estat per retornar la seguretat sanitària i jurídica a tot el país", ha dit Mena, que ha atribuït el revés judicial a "les improvisacions" de l'executiu català i al fet que tingui "la mirada posada en la campanya electoral"

Tot i que no ha detallat quina fórmula jurídica creu que s'ha d'aplicar, el portaveu dels comuns ha emplaçat les institucions a col·laborar per trobar "la millor" i ha insistit que "si hi hagués hagut diàleg i acord entre totes les administracions avui la ciutadania de Lleida i del Segrià tindria menys incertesa".

"La situació és difícil però el primer que hem d'exigir és transparència i informació", ha subratllat, per la qual cosa ha demanat al Govern que concreti un pla i el faci arribar tant als ajuntaments afectats i a l'Estat com "al conjunt de la ciutadania". Aquest pla, ha assegurat, ha de passar per "més rastrejadors, més tests massius i un pla d'ajuts urgents".
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta