Els consells comarcals del territori rebran 230.000 euros per a la promoció turística

REDACCIÓ
18-10-2021
  • Els consells comarcals del territori rebran 230.000 euros per a la promoció turística

El consell d’administració del Patronat de Turisme ha aprovat la concessió de les subvencions als consells comarcals de la demarcació de Lleida per a aquest any 2021 per un import de 230.000 € per a la promoció turística de les comarques lleidatanes als diferents mercats una vegada els expedients han estat validats per la Comissió de Valoració de les sol·licituds de subvencions. L’import de la subvenció per a cada consell comarcal és de 20.000 €, excepte el de la Cerdanya, dividida en dues demarcacions, que serà de 10.000 €. Per la seva banda, la Val d’Aran no figura entre els beneficiaris d’aquests ajuts, atès que la col·laboració en matèria turística es regeix pel conveni marc de col·laboració signat amb el Conselh Generau d’Aran i la Diputació de Lleida. 

Promoció de l’enoturisme amb la Ruta del Vi de Lleida

D’altra banda, el consell d’administració també ha aprovat el conveni de col·laboració del Patronat de Turisme i l’Associació Ruta del Vi de Lleida per un import de 20.000 € destinats a la realització d’actuacions de promoció, comunicació i suports a la comercialització de l’oferta turística de Lleida vinculada a l’enoturisme per a aquest any 2021. L’objecte del conveni és regular la col·laboració entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Associació Ruta del Vi de Lleida per promoure accions conjuntes que tendeixin a millorar la competitivitat del segment turístic de l’enoturisme als mercats de proximitat i, fent una promoció selectiva i segmentada, als mercats internacionals, entenent que és estratègic tant en l’àmbit de desenvolupament territorial com econòmic.

Balanç satisfactori de l’estiu del 2021

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha informat el consell d’administració del comportament turístic d’aquest estiu del 2021 amb les dades provisionals de la demarcació de Lleida, amb un balanç que ha qualificat de “molt satisfactori”. Durant els mesos de juny, juliol i agost els establiments d’hoteleria, turisme rural, càmping i apartaments turístics han registrat 1.305.191 pernoctacions, que representen un 7 % més respecte al mateix període de l’estiu del 2019 i un 39,6 % més que l’any 2020. Un resultat provisional, pendent de les dades de setembre, que “ens situarà per sobre de les previsions i superant l’objectiu que ens havíem fixat de recuperar els resultats de l’estiu del 2019. Durant els 4 mesos de l’estiu del 2019 els allotjaments de turisme reglat de la demarcació de Lleida, com ara hotels, càmpings, turisme rural i apartaments turístics, van tancar amb un rècord històric de 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions, al marge d’altres tipologies d’allotjament”, segons ha explicat Rosa Pujol.

Per la seva banda, les dades de l’estiu de l’any 2020 van ser bones al Pirineu i Prepirineu, amb un creixement d’un 15 % més de pernoctacions que l’any anterior, però en el conjunt de la demarcació es va patir un retrocés d’un 10 % en el nombre de les estades com a conseqüència de la davallada del sector hoteler a la zona de la plana de Lleida i la mateixa ciutat de Lleida durant el mes de juliol. De l’estiu del 2020 cal recordar també que l’activitat no es va poder recuperar fins pràcticament la vigília de Sant Joan, motiu pel qual el mes de juny va tenir un nivell baix d’activitat.

Rosa Pujol ha afirmat que, per tant, el balanç d’aquest estiu ha estat molt satisfactori per al conjunt de la demarcació, tant a la plana com al Pirineu. Tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents sectors d’allotjament turístic i les empreses d’activitats turístiques del territori estan satisfets pels resultats assolits. Uns bons resultats que ens han de permetre afrontar amb un optimisme renovat la nova temporada d’hivern, després d’haver obtingut també unes bones ocupacions durant aquest primer tram de la tardor i de manera concreta durant els ponts de la Mercè i del Pilar en el conjunt de la demarcació, principalment a l’àrea del Pirineu i a les zones turístiques. En aquest sentit, Pujol ha remarcat que “a falta de disposar de les dades d’ocupació del mes de setembre que publica l’Institut Nacional d’Estadística, podem afirmar que el sector turístic de la demarcació de Lleida ha tancat l’estiu del 2021 amb el millor resultat de tots els temps quant al nombre de pernoctacions gràcies al públic català i al públic de proximitat a escala estatal, que han permès compensar la pèrdua de turisme estranger que hem experimentat per segon estiu consecutiu, si bé amb un millor comportament que l’any passat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta