Els contagis a Linyola van a la baixa però encara representen un terç dels positius a la comarca

ACN
01-01-2021
  • Els contagis a Linyola van a la baixa però encara representen un terç dels positius a la comarca

El brot de covid-19 declarat fa tres setmanes a Linyola (Pla d'Urgell) segueix a la baixa pel que fa el ritme de nous contagis. Tot i això, fonts municipals alerten que la "recuperació és lenta" i que més d'un terç dels positius detectats a la comarca en la darrera setmana són veïns del municipi. D'aquesta manera, la xifra de positius al municipi supera les 120 persones i més de 350 segueixen en aïllament domiciliari. Per contra, l'Ajuntament insisteix que les millores no es veuen reflectides en el nombre de veïns que continuen hospitalitzats, que a hores d'ara són una vintena, 5 de les quals es troben a l'UCI. Per aquest motiu, es demana a la ciutadania continuï evitant les interaccions socials. 
L'Ajuntament de Linyola ha indicat que les mesures de contenció i reducció de la interacció social que es van aplicar fa més de dues setmanes al poble han ajudat a frenar el nombre de contagis. Algunes de les mesures més destacades han estat el tancament de bars i restaurants, i el tancament de la llar d'infants, equipaments esportius i parcs infantils, entre altres. 

Des de l'Ajuntament però, insisteixen que tot i arribar a Cap d'Any amb la "certesa d'haver frenat el brot", aquest "no està en cap cas eradicat". Per aquest motiu, demanen a la ciutadania que continuï evitant i reduint la interacció social en les properes setmanes.

Pel que fa a instal·lacions, serveis municipals i activitats festives, aquest dijous s'ha restablert el mercat municipal amb reducció de parades. També es manté el castell de focs de la nit de Cap d'Any, mentre que la Cavalcada de Reis es modificarà per adaptar-la a la situació actual. Per la seva banda, la llar d'infants reobrirà el 8 de gener, al contrari que els parcs infantils i les instal·lacions esportives a l'aire lliure que continuaran tancades almenys fins al dia 10 de gener. La Biblioteca municipal continuarà oferint servei de préstec individualitzat i les oficines de l'Ajuntament faran atenció telefònica. A partir de dilluns reobrirà també el consultori durant els dies laborals. La resta de dies, totes les consultes quedaran derivades al CAP de Mollerussa, com ja és habitual.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?