Els dentistes reobren amb limitacions de seguretat

S.E.
Publicat: 
08-05-2020
Actualitzat: 08-05-2020 11:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els dentistes reobren amb limitacions de seguretat

Les clíniques dentals preveuen reobrir de manera generalitzada la setmana que ve, encara que durant tot el confinament han atès urgències (com hemorràgies, per exemple), al ser serveis sanitaris essencials. De fet, algunes ja han començat aquests dies a reprendre certa activitat també per abordar “tractaments inajornables”, segons va indicar el president del Col·legi de Dentistes de Lleida, Joan Carrera. En aquest sentit, algunes obren en horari reduït, però el gruix dels dentistes ho farà la setmana vinent, encara que la regió de Lleida no passi a la fase 1.

Carrera va apuntar que l’ordre del Govern central sobre l’obertura de comerços i serveis és poc aclaridora, de manera que el Consell General de Dentistes ha efectuat la seua pròpia interpretació i entén que ja des de la fase 0 les clíniques dentals poden reobrir.

Durant el confinament han atès urgències i ara, alguns, també tractaments inajornables

Això sí, sotmeses a les condicions establertes en l’ordre de caràcter organitzatiu i d’higiene, que ja efectuen de manera habitual i de forma “molt més exigent”.

Així doncs, entre els requisits generals per al funcionament de les clíniques dentals destaquen que els pacients han d’anar a les que estiguin al seu municipi de residència, tret de la inexistència o indisponibilitat en aquest. Així mateix, s’ha d’establir un sistema de cita prèvia que garanteixi que el pacient arribi a la clínica quan l’hagin d’atendre, ja que no n’hi pot haver diversos a la sala d’espera.

Només pot estar-se a l’interior de la clínica un pacient per cada dentista que atengui i s’ha de garantir la separació física entre personal i pacients quan utilitzin les zones comunes. En el cas que la recepció no tingui prou espai per garantir la distància de seguretat, s’hi instal·laran taulells i mampares. A més, s’establirà un horari d’atenció preferent per a majors de seixanta-cinc anys, que haurà de coincidir amb les franges horàries per a la realització de passejos i activitat física d’aquest col·lectiu (o sigui, de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00 hores).

Queden excloses de l’obertura les que tenen més de quatre-cents metres o estan situades en un centre comercial sense accés directe des de la via pública.

Comparteix

També t'interessarà