Els edils de Junts d'un poble lleidatà presenten una moció contra el seu alcalde del PDeCAT

ACN
14-09-2021
  • Els edils de Junts d'un poble lleidatà presenten una moció contra el seu alcalde del PDeCAT
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Aquest dilluns, els regidors de Junts a Sant Ramon (Segarra) van presentar una moció de censura contra el seu alcalde, Aleix Bochaca, que casualment és l'únic membre de l'equip de govern que milita al PDeCAT. Segons ha avançat 'Segre' i confirmat l'ACN, la moció compta amb el suport dels dos regidors d'ERC a l'oposició tot i que no està previst que entrin a formar part del futur govern municipal. El primer tinent d'alcalde, Josep Maria Ribera, ha explicat que ha estat la manera d'actuar "individualista" de l'alcalde el que ha forçat aquesta situació tot i que hi ha hagut molts intents per "redreçar-la". Si la moció prospera, Ribera serà el nou alcalde i Junts continuarà manant però amb 4 regidors.

Ribera ha explicat que des de l'inici de la legislatura a Junts s'havien marcat uns "objectius i una manera de treballar" de tot l'equip de govern de la qual l'alcalde se n'ha anat allunyant. En aquest sentit, ha assegurat que hi ha hagut molts intents per redreçar la situació i fer-li veure a l'alcalde que la seva manera d'actuar "individualista i poc transparent" no era el camí correcte. Per aquest motiu, han acordat que la millor opció per al municipi era la de cessar l'alcalde, que porta 14 anys al càrrec.

El consistori està format per 5 regidors de Junts i 2 d'ERC. Bochaca és l'únic militant del PDeCAT mentre que la resta de membres de l'equip de Govern representen Junts. La moció compta amb l'adhesió dels dos regidors d'ERC.

El maig passat, se li va proposar a l'alcalde una modificació organitzativa de l'equip de govern, que incloïa una variació del cartipàs i també un canvi en la figura de l'alcaldia a fi de restablir la confiança trencada dins l'equip. Segons Junts, tot i que en un primer moment el canvi va ser acceptat i, fins hi tot, comunicat per ell mateix durant la sessió del Ple del 24 de maig, posteriorment es va poder constatar que tots els acords presos s'incomplien per part de Bochaca.

Per Junts, aquesta situació suposa un "bloqueig total" de l'Ajuntament del qual se'n veuen afectats els veïns. Quan la moció entri a tràmit hi haurà un termini de 10 dies hàbils per convocar el Ple on s'haurà de votar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?