Els esports d'aventura esperen garanties de seguretat per obrir

X. RODRÍGUEZ
26-05-2020
  • material ràfting esports aventura

L’entrada a la fase 2 de la desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus no ha representat cap canvi per a les empreses d’esports d’aventura del Pirineu. Es mantenen tancades malgrat que l’obertura està permesa des de la fase 1, perquè esperen tant poder rebre visitants d’altres regions sanitàries, com protocols avalats per part de l’administració que els permetin reprendre l’activitat en condicions de seguretat.

En aquest sentit, la Generalitat va anunciar que elaboraria els seus propis protocols, encara que fonts del Govern van apuntar ahir que aquests s’han confeccionat de forma coordinada amb l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que ja ha publicat el de turisme actiu. Van assegurar que la secretaria d’Esports treballa en les mesures per a “activitats esportives físiques” i que podrien “servir de complement” a les mesures de l’ICTE.

Consideren que activitats individuals com l’hípica “podrien tenir-ho més fàcil per començar a operar”

Per la seua part, el responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va afirmar que esperen “uns protocols més específics” perquè els de l’ICTE “són molt genèrics” i “no aclareixen la nostra situació”. Per això, estan pendents dels que l’Agència Catalana de Turisme “elaborava a través d’una empresa alemanya”. Va apuntar que les empreses d’activitats individuals com l’hípica “podrien tenir-ho més fàcil per operar”. Així mateix, Dolcet va avançar que l’associació debatrà aquest divendres sobre la reactivació del sector, que esperava començar la temporada just quan es va decretar l’estat d’alarma.

D’altra banda, la majoria d’hotels del Pirineu segueixen tancats, també a l’espera de l’arribada de turistes.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que estan oberts el 20 per cent dels establiments de les comarques de muntanya. S’ha recordar que el sector turístic i alcaldes del Pirineu han demanat que es permetin els desplaçaments entre regions sanitàries que estiguin al mateix punt de la desescalada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?