Els examinadors de trànsit fan marxa enrere i faran aturades parcials al setembre

REDACCIÓ
24-08-2017
  • Els examinadors de trànsit fan marxa enrere i faran aturades parcials al setembre

Els examinadors de trànsit han fet marxa enrere i han desconvocat la vaga indefinida per falta d’acords amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per no fer “patir” la ciutadania. En el seu lloc, convocaran aturades tots els dilluns, dimarts i dimecres de cada setmana a partir del pròxim 4 de setembre, com ja van fer els mesos de juny i juliol, segons va informar l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra). “La postura adoptada per majoria d’aquest col·lectiu va ser convocar vaga indefinida a partir del 4 de setembre a fi de provocar la resolució del conflicte. Com que això no s’ha produït i la DGT continua sense fer cap pas, mentre la ciutadania pateix, aquest comitè, sensible a les demandes dels ciutadans en les últimes hores, ha considerat realitzar un canvi en l’estratègia de vaga”, va indicar l’associació, que justifica la desconvocatòria de la vaga indefinida per la “responsabilitat” amb la ciutadania. “A fi que empreses i alumnes puguin treballar almenys alguns dies, es desconvoca la vaga indefinida en el dia d’avui”, va expressar Asextra.

La nova convocatòria de vaga parcial que substituirà la vaga indefinida es produirà durant el mes de setembre “per donar temps perquè es produeixin noves reunions i, almenys, que es proposi alguna cosa per part de la DGT”, segons indiquen des d’Asextra.

Precisament, dimarts, el comitè de vaga i la DGT es van reunir per analitzar i debatre la vaga indefinida i per fixar, en cas que no s’arribés a un acord, serveis mínims. Després de gairebé quatre hores de reunió, cap de les dos parts no va arribar a punts en comú.

Per la seua part, la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE) va alertar que la vaga d’examinadors de trànsit ja està provocant retards d’un mes en les proves teòriques i han demanat un 77 per cent dels serveis mínims per a les aturades parcials. La vaga dels mesos de juny i juliol va deixar unes 80.000 proves pràctiques de conduir sense fer.

Treva a Lleida aquesta quinzena amb prioritat per als afectats

Aquesta segona quinzena d’agost hi ha hagut una treva de quinze dies en la vaga d’examinadors a Lleida. El dia 16, la Direcció General de Trànsit (DGT) va reprendre les proves pràctiques del carnet de conduir a Ponent, que a diferència de la majoria de les províncies espanyoles no tanca tot l’agost, sinó del 15 de juliol al 15 d’aquest mes. D’aquesta manera, els sis examinadors disponibles a la província han tornat a fer exàmens. Els més de 300 alumnes afectats per les aturades del juny i el juliol han tingut prioritat.

Val a recordar que els examinadors reclamen a Trànsit un increment salarial de 240 euros bruts mensuals en concepte de “complement específic”, ja que consideren que el seu treball comporta un plus de perillositat, comparat amb el de la resta de funcionaris de la DGT.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta