Els fallaires temen que el confinament es carregui la seua festa aquest 2020

REDACCIÓN
02-04-2020
  • Els fallaires temen que el confinament es carregui la seua festa aquest 2020

El món de les falles del Pirineu tem que la crisi sanitària provocada pel coronavirus trunqui la celebració de la tradicional festa, que està previst que comenci a mitjans de juny. En aquest sentit, el primer descens està programat per al dia 17 de juny a la Pobla de Segur, seguit dels d’Isil o Alins del dia 23 del mateix mes.

No obstant, la preparació de les falles comença bastant abans ja que és necessari tallar la fusta amb temps per deixar que s’assequin les torxes i així puguin encendre’s durant la baixada. Alguns municipis com Alins ja tenen els troncs tallats i altres, com Alòs d’Isil, pràcticament descarten aquesta opció i demanen a qui vulgui participar-hi que s’elabori la seua.

Per la seua banda, els fallaires d’Isil asseguren que, si arribat el dia no han pogut tallar les fustes ni deixar-les assecar, “buscarem solucions imaginatives”, i per la seua banda els de la Pobla de Segur segueixen de prop l’evolució de la crisi i destaquen que encara tenen marge tant per anar a buscar la fusta com per elaborar les falles.

Pel que fa a l’Alta Ribagorça, també estan a l’expectativa i confien a tenir prou temps per organitzar totes les baixades. Finalment, una atra de les pors de les associacions fallaires és que, fins i tot havent-se aixecat l’estat d’alarma, no es puguin celebrar festes multitudinàries. En cas que sigui així, confien a poder realitzar-la de manera íntima i sense tenir públic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...