Els infants contagien menys el virus del que es pensava

REDACCIÓ
29-05-2020
  • Els infants contagien menys el virus del que es pensava

A l’inici de la pandèmia, es va atribuir als nens un gran poder de contagi del coronavirus, però ara els experts constaten que és més aviat baix. En sis mesos de pandèmia, a Catalunya s’han registrat només 120 menors infectats i una víctima mortal que tenia greus patologies prèvies. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l’hospital Germans Trias i Pujol, va dir a TV3 que “ara sí que ho sabem, i ho tenim claríssim després de sis mesos de pandèmia. Podem dir que els nens no són els culpables, així de clar”.

Per la seua part, Pere Soler, cap de la unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, va detallar que “no hem tingut brots a nivell de pediatria, de professionals de les escoles bressol, als col·legis ni entre entrenadors de futbol”. Va destacar que han corroborat que els nadons, nens, adolescents i joves de fins a 20 anys s’infecten menys i que pràcticament sempre són asimptomàtics o tenen símptomes molt lleus. Va subratllar que la seua evolució és “francament bona” fins i tot si pateixen prèviament cardiopaties o problemes pulmonars.

Per tot això, els dos van considerar que l’escola serà un lloc segur perquè “no poden encomanar” i que podran “tornar a fer activitats sense riscos”. No obstant, Soler va apuntar la necessitat d’“evitar les aglomeracions d’adults a l’hora de portar i recollir els nens i assegurar que els professors mantenen les mesures correctes”. I Rodrigo creu que “la mascareta en edat d’escola Primària és poc efectiva” perquè quan es toca per fora ja està contaminada. També van advertir que el risc que els nens transmetin la malaltia no és zero, per la qual cosa adverteixen d’anar amb compte amb el contacte amb els avis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?