Els instituts Cervantes i Llull promocionaran la llengua i la cultura catalana

ACN
27-05-2020
  • Els instituts Cervantes i Llull promocionaran la llengua i la cultura catalana

L’Institut Cervantes col·laborarà amb l’Institut Ramon Llull per a la promoció de la llengua i cultura catalanes. Així es desprèn de l’acord, el primer d’aquestes característiques, firmat pels responsables de l’Institut Ramon Llull, l’Institut Cervantes, l’Etxepare Euskal Institutua basc i el Consello da Cultura Galega.

L’acord aposta per un marc de cooperació i estreta col·laboració amb la intenció de participar en accions i programes comuns per promoure, dins dels seus àmbits d’actuació i de les seues possibilitats, les diferents cultures i llengües pròpies de l’Estat. Iolanda Batallé, de l’Institut Ramon Llull, va destacar que el protocol servirà per enfortir les col·laboracions en l’àmbit de les traduccions i de l’ensenyament a les universitats.

 

L’acord té origen en la reunió que les quatre institucions van mantenir l’any passat a Barcelona

 

Van firmar, de manera digital, el protocol general d’actuació el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero; la directora del Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé; la directora de l’Etxepare Euskal Institutua, Irene Larraza Aizpurua; i la presidenta del Consello da Cultura Galega, Rosario Álvarez Blanco.

Segons l’acord, les quatre institucions podran posar en marxa, entre d’altres, la divulgació del coneixement de les llengües i cultures pròpies fora del territori originari; planificació i execució d’activitats culturals; promoció de programes o iniciatives culturals que siguin d’interès per a la seua difusió als centres de les quatre institucions, mitjançant el reforç de la col·laboració existent, així com qualsevol altra que decideixin de mutu acord. Aquest pacte a quatre bandes té origen en la reunió que responsables de les quatre institucions van mantenir a la seu barcelonina del Llull el mes de juny de l’any passat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...