Els lleidatans Dolors Miquel i Arnau Barios, Premis Crítica Serra d'Or 2020

A.S.C./ACN
01-04-2020
  • Els lleidatans Dolors Miquel i Arnau Barios, Premis Crítica Serra d'Or 2020

El poemari Ictiosaure (Edicions 62), de la lleidatana Dolors Miquel, i l’adaptació al català del clàssic rus Eugeni Oneguin (Aleksandr Puixkin, Club Editor), del filòleg de Térmens Arnau Barios, van ser guardonats ahir amb els premis Crítica Serra d’Or de Poesia i Traducció, respectivament, en una 54a edició amb un marcat accent de Ponent, amb dos dels cinc premis principals per a autors lleidatans. Els altres tres van ser per a Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, en la categoria de Novel·la; El país dels cecs (Proa), de Víctor Garcia Tur, en la de Narrativa; i Paisatge amb figures (Proa), d’Àlex Susanna, en la de Dietari.

Pel que fa a les arts escèniques, els premis organitzats per la revista Serra d’Or van guardonar Dinamarca, de Josep Lluís i Rodolf Sirera, en la categoria de Text Teatral en català; Stabat Mater, dirigida per Magda Puyo, en la de Millor Espectacle; i el grup La Calòrica, en la de Millor Companyia.

Per la seua part, en literatura infantil la guanyadora va ser Plous o fas Sol?, de Mireia Vidal i Anna Font; i en la categoria juvenil de Creació La llum d’Artús, de Raimon Portell (Creació), i en la de Coneixements Jo i el món: una història infogràfica, de Mireia Trius i Joana Casals.

Val a destacar que la situació excepcional a causa del coronavirus ha obligat la direcció de la revista a posposar l’entrega de premis, prevista per demà, fins a una nova data encara per determinar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta