Els Margeners de Guissona actuen a la seva Festa Major

REDACCIÓ
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 12-09-2023 9:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Margeners de Guissona actuen a la seva Festa Major
    Peu de foto: 
    Foto: Marc Castellà

Dissabte 9 a les 6 de la tarda a la Plaça Major, va tenir lloc una cita molt especial per als Margeners, que com a colla amfitriona vam celebrar la diada castellera de la Festa Major de Guissona. 
 
Aquesta vegada les colles convidades van ser els Castellers de Lleida i els Castellers de Cornellà, ambdues colles ens van apadrinar fa 16 anys en la mateixa ocasió en la nostra estrena el 2007.

 La tarda era calorosa però a l’ombra, va fer que el públic local presenciés els pilar de dol de les tres colles en honor a un excasteller dels Margeners i una castellera dels Capgrossos de Mataró que aquesta setmana van traspassar. 

En primera ronda els Margeners van obrir plaça amb un tres de set que va quedar en intent. Per sort, i malgrat l’ensurt inicial, cap casteller local ni de les altres colles va resultar afectat de forma greu i la diada es va reprendre amb normalitat.

 En la segona ronda, la colla Local va executar un cinc de sis amb gran serenor i confiança i superar així l’ensurt inicial.

En la tercera ronda vam realitzar un quatre de set, castell que la colla no executava des d’abans de la pandèmia en 2019. Un castell que, tot i que la  canalla el feia per primera vegada, va pujar sòlid i confiat i es va descarregar amb rapidesa.

 En quarta ronda vam executar un tres de sis per sota, castell que la colla esta assajant i treballant per poder sumar un pis més en les properes actuacions fins a final de temporada.

La ronda de pilar va servir per descarregar un pilar de 5 amb una nova alineació i dos pilar de 4 que van tancar l’actuació.

Foto: Marc Castellà

Les colles convidades van realitzar també una gran actuació.

 Els Castellers de Lleida amb un cinc de set van obrir plaça, seguit de la primera torre de set de la temporada que van descarregar i van tancar  amb un quatre de set i un pilar de cinc per sota. 

La colla dels Castellers de Cornellà va sortir amb un quatre de set, un quatre de set amb agulla en segona ronda i van concloure amb una torre de sis i un pilar de cinc carregat.

El nostre “7embre Margener” continua amb la següent actuació el dia 24 de setembre a Cervera a la tarda amb motiu de la Festa Major.

El local d’assaig espera mantenir el bullici de les darreres setmanes per a continuar amb aquest bon progrés de la colla.

  • Margeners de Guissona:  2p4 de dol, i3d7, 5d6, 4d7, 3d6xs, pd5, pd4 i idpd4 
  • Castellers de Lleida: pd4 de dol, 5d7, 2d7, 4d7, pd5xs, 2pd4 i pd4c 
  • Castellers de Cornellà: pd4 de dol, 4d7, 4d7a, 2d6, pd5c i p4
Comparteix

També t'interessarà