Els més petits donen inici a la festa major de Tàrrega

REDACCIÓ
11-05-2019
  • Els més petits donen inici a la festa major de Tàrrega
  • Els més petits donen inici a la festa major de Tàrrega

Els més petits van donar ahir el tret de sortida a la festa major de Tàrrega amb l’Eixideta, una cercavila dels grups infantils de cultura popular de la capital de l’Urgell. Un dels moments més destacats va ser quan els Targalets, grup de nens que toquen el tambor o el timbal, van estrenar la Targafera, una cucafera dissenyada per l’artista de Guissona Agnès Pla que porten 10 nens (quatre a dins) i que farà créixer la família d’elements del bestiari local de l’Assocació Guixanet.

La Tronada, a càrrec del president de la Societat Ateneu, Antoni Tàcies, va donar inici a l’Eixideta, una cercavila pels carrers del centre de Tàrrega fins a tornar a la renovada plaça Major, on els més petits van oferir una exhibició dels seus balls i la seua versió de l’Eixida, la dansa típica de la ciutat.

Seguidament, va ser el torn de l’acte més protocol·lari, el pregó inaugural, que en aquesta ocasió va anar a càrrec del president de la Societat Ateneu, que aquest 2019 commemora el centenari i que dijous rebrà la Creu de Sant Jordi. Tàcies va retrocedir en el temps per recordar diferents etapes de l’entitat. També va posar en relleu l’“important teixit associatiu que la conforma”.

La festa major de Tàrrega s’allargarà fins dimarts amb nombroses propostes lúdiques i culturals. Avui dissabte s’han programat una dotzena d’activitats, que començaran amb una trobada d’aficionats a les motos. A la tarda obrirà Firacóc i, després, la Nit del Tararot de Guixanet, amb 800 persones de 25 grups de cultura popular de tot Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?