⏯️ Els Mossos incorporen els seus primers 40 vehicles híbrids

ACN
29-11-2021
  • ⏯️ Els Mossos incorporen els seus primers 40 vehicles híbrids
  • ⏯️ Els Mossos incorporen els seus primers 40 vehicles híbrids
  • ⏯️ Els Mossos incorporen els seus primers 40 vehicles híbrids
  • ⏯️ Els Mossos incorporen els seus primers 40 vehicles híbrids

Els Mossos d'Esquadra compten amb els seus primers vehicles híbrids. Concretament, 40 que circularan per Lleida, Barcelona, l'àrea metropolitana, Girona i Tarragona. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el d'Empresa i Treball, Roger Torrent, han presentat aquest dilluns els nous turismes que s'inclouen en la partida de 20 MEUR destinada a la renovació de 382 vehicles del parc mòbil del cos dels Mossos d'Esquadra aquest 2021. "Volem contribuir en aquesta revolució verda que ens interpel·la a tots i, per tant, començant des de l'administració, donar exemple", ha explicat Elena. El nou vehicle és un Ford Kuga adaptat per l'empresa Bergadana, amb seu a Gironella.

Els nous vehicles híbrids permetran reduir considerablement les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. De moment seran 40 que es destinaran a les capitals de província i àrea metropolitana. "Volem començar a provar i veure en el futur si anem apostant també en aquesta direcció amb més intensitat", ha justificat Elena, tot ressaltant que amb l'aposta volen contribuir "en aquesta revolució verda que ens interpel·la a tots".,

En aquest sentit també s'ha mostrat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha recordat que aquesta "emergència climàtica ens interpel·la a tots i calen accions concretes". Torrent, que ha recordat el pes que té l'automoció en l'economia catalana, ha insistit en el fet que l'executiu "ha d'acompanyar al sector en aquesta transició verda del cotxe de combustió a les zero emissions" i alhora, com a administració "ser exemples d'aquesta lluita contra l'emergència climàtica".

El nou vehicle dels Mossos és un Ford Kuga. Elena ha subratllat que s'ha apostat per "la proximitat" a l'hora d'adaptar-los a les necessitats del cos policia. Precisament ha estat l'empresa Bergadana, amb seu a Gironella, qui se n'ha fet càrrec.

Un vehicle més àgil

Segons han explicat des del departament d'Interior, el nou cotxe permet un patrullatge "més àgil" i "eficient" en nuclis urbans. Es tracten de vehicles esportius utilitaris (SUV) que combinen la motorització tèrmica de benzina amb un motor elèctric d'1,1 kwh, cosa que optimitza tant l'emmagatzematge de l'energia com el seu funcionament.

A banda incorporen algunes novetats, com ara dues càmeres: una de frontal i l'altre orientada a la part del darrere, on van els detinguts. A més el maleter s'ha adaptat per encabir-hi les necessitats del cos, com ara el material mecànic, el sanitari, les torxes apagafocs, les balises lluminoses, el casc o els escuts d'ordre públic.

Una renovació progressiva

Elena ha recordat que l'any passat ja es van renovar prop de 400 vehicles dels Mossos i enguany s'han destinat prop de 20 MEUR en la substitució de 382, entre els quals els nous híbrids. "Esperem que l'any vinent encara en puguem renovar més", ha ressaltat, tot posant de manifest que "defensar els drets i les llibertats s'ha de poder fer en condicions, amb més agents però també amb més mitjans".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta