Els Mossos intensificaran els controls a motoristes durant aquest pont

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
28-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Mossos intensificaran els controls a motoristes durant aquest pont
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Albert Segura (ACN)

La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit (SCT), intensificaran a partir d'aquest dissabte els controls dirigits als motoristes. L'objectiu és establir una acció preventiva per conscienciar i dissuadir de conductes de risc per tal de reduir els accidents entre usuaris de motocicletes. En els controls, els anomenats PREMOT, es desplegaran radars mòbil i en línia i també hi haurà un patrullatge de paisà per detectar infraccions dinàmiques en zones amb més concentració d'accidents de moto. Durant els propers tres dies -29 i 30 d’abril i 1 de maig- s'han planificat 153 controls amb la participació de 504 agents.

A més a més, la presència policial a la xarxa viària es veurà reforçada amb les tasques de vigilància i control que portarà a terme el SCT amb un helicòpter.  

El desplegament de més controls, que s'estendran per tot Catalunya, es farà coincidint amb l'augment de motoristes que aprofiten el bon temps primaveral per fer sortides per carretera, especialment durant els caps de setmana.

El dispositiu, en què hi participen totes les Àrees Regionals de Trànsit, va començar el cap de setmana passat i s'allargarà de forma intensiva els propers tres, si bé també es reforçaran els controls en dies laborables.

En el decurs del passat cap de setmana passat, es van dur a terme 110 controls, en els quals es van aturar més de 750 motocicletes i es van denunciar 134 infraccions, entre les que destaquen 24 denúncies per avançament indegut. 

Segons dades del SCT, dotze motoristes han mort a les carreteres catalanes des de principis d'any, sis dels quals durant el mes de març i quatre aquest mes d'abril.  

Trànsit destaca que a banda dels controls a motoristes, és "bàsica" la conscienciació dels conductors de la resta de vehicles, especialment dels turismes, els quals sovint poden fer alguna maniobra que pot posar en perill la vida del motorista. 

Comparteix

També t'interessarà