Els Mossos retiren els llaços del despatx de la Crida a la Paeria

REDACCIÓ
14-04-2019
  • Els Mossos retiren els llaços del despatx de la Crida a la Paeria
  • Els Mossos retiren els llaços del despatx de la Crida a la Paeria

Els Mossos d’Esquadra van retirar ahir al matí els llaços grocs de les finestres del despatx de la Crida a la Paeria, just l’endemà que el jutjat número 3 de Lleida admetés a tràmit una querella de la Fiscalia de Lleida contra el president d’aquest grup municipal, Pau Juvillà, “per un delicte de desobediència”. La Crida va mantenir els llaços malgrat el requeriment de la Junta Electoral de Zona que els retirés, després d’una denúncia de Ciutadans.

Fonts municipals van indicar que cap a les 9.30 hores agents dels Mossos es van personar a l’ajuntament amb una ordre judicial per accedir al despatx de la Crida, des d’on van retirar els llaços grocs que estaven lligats a les columnes de les finestres del seu despatx, que donen a la plaça Paeria.

Per la seua banda, Juvillà va afirmar que ningú els va avisar que algú aniria a treure els llaços i va assegurar que van tenir coneixement que havien “desaparegut” per comunicacions a través de les xarxes socials. De fet, va dir que ni tan sols sabia qui els havia retirat i no va voler avançar si tenen previst tornar a penjar llaços o qualsevol altre símbol, o bé deixar les finestres buides. Juvillà ja havia criticat que la Fiscalia enviés un comunicat de premsa abans d’informar-lo de la decisió de querellar-se contra ell per un delicte desobediència “per haver incomplert reiteradament els requeriments” de la Junta Electoral. El president de la Crida considera que els llaços grocs “no són propaganda electoral”.

En canvi, la bandera amb el lema “Democràcia” que tapa l’estrella de l’estelada i els cartells de “Fake Justice” penjats a la finestra del despatx d’Esquerra Republicana, que també dóna a la plaça Paeria, continuen intactes. Els republicans van recórrer l’última resolució de la Junta Electoral, que els va donar vint-i-quatre hores per retirar els símbols, i el termini ja va expirar. El president del grup municipal d’ERC, Carles Vega, va assenyalar ahir que encara no han rebut resposta de la Junta al seu recurs, en el qual al·legaven que “no són símbols partidistes”.

Si finalment rebutja el recurs i ERC continua sense retirar-los, es podria repetir la mateixa situació que s’ha produït amb els llaços de la Crida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta