Els municipis del pla concentren el 75% dels supermercats de Lleida

a. batlle
20-10-2015
  • Els municipis del pla concentren el 75% dels supermercats de Lleida

El repartiment dels supermercats a Lleida mostra la clara tendència de la població a concentrar-se a les comarques del pla, ja que és en aquestes on es concentren el 75% dels municipis que tenen un o més establiments d'aquestes característiques. La resta es reparteix entre les comarques del Pirineu, encara que en aquest cas els establiments estan molt més disgregats i es troben bàsicament a les capitals de comarca o en poblacions amb un pes molt específic.

És el cas, per exemple, de l'Alta Ribagorça i el Solsonès, en els quals tots els supermercats estan ubicats a les respectives capitals: dos al Pont de Suert i deu a Solsona, segons indica l'últim Anuari de la Distribució Comercial en Règim d'Autoservei, que recopila dades del repartiment d'aquests establiments a tot Catalunya. Una cosa similar succeeix al Pallars Jussà, amb supermercats a Tremp (7) i la Pobla de Segur (3); i a la Val d'Aran, on els usuaris només poden anar a Vielha (5) o Les (1).

L'excepció en aquest sentit és l'Alt Urgell, que té supermercats repartits en sis municipis (la Seu, Montferrer i Castellbò, Oliana, Organyà, Peramola i Arsèguel) que són a prop dels principals eixos viaris, l'N-260 i la C-14.

En el costat oposat hi ha el pla de Lleida, que concentra tres de cada quatre supermercats. La densitat més alta és al Segrià, amb establiments en 22 municipis, el Pla d'Urgell (9) i la Noguera (6).

D'altra banda, les comarques del pla amb menys súpers coincideixen amb les que compten amb menys població o la tenen més envellida, com és el cas de la Segarra, on els establiments es reparteixen entre Cervera, Guissona, Sant Ramon i Torà; i les Garrigues, on tan sols es pot anar a les botigues d'Arbeca, les Borges, Juneda i la Pobla de Cérvoles.

 

l'excepció

 

L'Alt Urgell és la comarca del Pirineu amb més supermercats, repartits en sis poblacions

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta