​Els municipis lleidatans de l'AP-2 denuncien l'afectació que els suposarà deixar d'ingressar 1,3 MEUR

ACN
27-04-2021
  • Setze municipicis lleidatans s'uneixen per denunciar l'afectació que els suposarà deixar d'ingressar 1,3 MEUR
  • Setze municipicis lleidatans s'uneixen per denunciar l'afectació que els suposarà deixar d'ingressar 1,3 MEUR

Els ajuntaments dels setze municipis lleidatans per on passa l'AP-2 han decidit fer un front comú per denunciar que la finalització de la concessió de l'autopista a finals d'agost els suposarà deixar d'ingressar en total 1,3 MEUR en concepte de l'Impost de Béns Immobles de Característiques Especials (IBI-BICE). Plantegen emprendre mesures per pal·liar i rescabalar les pèrdues econòmiques que aquesta situació generarà a les arques de respectius consistoris. Els ajuntaments lleidatans, que s'han reunit telemàticament aquest dilluns, han acordat constituir una associació a la qual convidaran a sumar-se els altres municipis catalans afectats per la fi de la concessió de l'AP-2, l'AP-7 i d'altres autopistes de peatge propietat de la Generalitat. 

Els setze consistoris lleidatans, de les Garrigues i el Segrià, s'han reunit aquest dilluns de forma telemàtica, a iniciativa de l'Ajuntament d'Aitona (Segrià), per avaluar conjuntament els efectes que els suposarà l'acabament de l'actual concessió de l'AP-2 a finals d'agost quan l'autopista passarà a ser gestionada directament per l'Estat. Aquest fet comportarà que els conistoris deixin d'ingressar 1,3 milions d'euros que entre tots rebien anualment d'Abertis en concepte de BICE. Assenyalen que es tracta d'un ingrés "molt important" per a les arques municipals ja que, en alguns casos, representa fins a un 20% dels ingressos anuals del consistori.


Uneix-te al nou canal de Telegram de LLEIDA.COM

L'alcaldessa d'Aitona i secretària general de l'Associació Estatal de Municipis Afectats per Autopistes i Túnels de Peatge, Rosa Pujol, ha explicat que davant aquest situació els consistoris lleidatans per on passa l'AP-2 han acordat anar a la una i constituir una associació catalana a la qual convidaran a sumar-se a la resta dels municipis del país per on discorre l'AP-2, així com a aquells afectats per la fi de la concessió de l'AP-7, en el tram de Barcelona a la Jonquera, i d'altres autopistes de peatge propietat de la Generalitat. Són més d'un centenar d'ajuntaments afectats, ha dit Pujol.

Els setze municipis lleidatans afectats s'han emplaçat a reunir-se de nou en les pròximes setmanes per abordar la constitució d'aquesta associació que tindrà com a objectiu consensuar les mesures i les accions polítiques a adoptar davant l'Estat i la Generalitat per tal de defensar els interessos d'aquests ajuntaments i reivindicar el rescabalament de les pèrdues de l'ingrés de l'IBI-BICE. De moment, els consistoris han sol·licitat un informe jurídic al bufet Gonzalo Advocats, expert en tributs locals, i especialment en IBI-BICE.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta