Els nous helicòpters medicalitzats volaran de nit i són més veloços

SEGREcom
25-11-2016
  • Els nous helicòpters medicalitzats volaran de nit i són més veloços

Catalunya comptarà a partir de l’any que ve amb quatre nous helicòpters medicalitzats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La principal novetat és que podran fer vols nocturns. Era la "gran assignatura pendent" del servei d’emergències, segons va explicar el conseller de Salut, Toni Comín, durant la presentació de les aeronaus, que va tenir lloc a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Els nous helicòpters, model AirbusH135, són més ràpids, poden portar més pes i tenen més estabilitat que els aparells anteriors.

El SEM disposa de quatre helicòpters medicalitzats que estan ubicats en quatre punts estratègics del territori català. Un és el de Tremp i ara, amb les noves aeronaus, s’assegura una cobertura en un radi d’acció en un màxim de vint minuts, ja que passen de volar de 259 km/h als 278 km/h, i assoleixen una velocitat de creuer de 260 km/h. Cada Unitat de Mitjans Aeris (UMA) està composta per quatre tripulants: comandant, copilot, metge i infermer. Es va crear el març del 2012, amb l’objectiu de garantir la tramesa d’un equip mèdic per la via més ràpida per assistir in situ el pacient i traslladar-lo a l’hospital adequat.

L’any 2015, van arribar a efectuar un total de 2.780 serveis. Per hores de vol, l’helicòpter amb base al Pallars Jussà va acumular un total de 370 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta