Els pacients de Lleida van menys a Urgències que la mitjana catalana

SEGREcom
24-12-2016
  • Els pacients de Lleida van menys a Urgències que la mitjana catalana

Els lleidatans "fem els deures" i el nivell d’ús de les urgències hospitalàries quan pateixen una malaltia és la meitat que la mitjana catalana, ja que van prioritàriament a un CAP o CUAP (l’ambulatori d’Urgències de Lleida, ubicat a Prat de la Riba, i que és operatiu quan la resta dels CAP estan tancats) per ser tractats.

Així ho va afirmar ahir el delegat de Salut a Lleida, Jordi Cortada, que va subratllar també que els ciutadans moltes vegades obliden que l’Atenció Primària està altament capacitada per donar resposta de forma més ràpida i eficaç en aquelles patologies de menys gravetat que no requereixen atenció hospitalària.

"És clau per descongestionar Urgències dels hospitals i tenir un bon drenatge", va dir.

De fet, el conseller de Salut, Toni Comín, va assenyalar ahir durant la presentació del Pla de Reforç d’Urgències a Catalunya per a aquest hivern (PIUC) que el 52% de les atencions es podria haver resolt en un CUAP i un altre 12%, en un CAP.

El PIUC compta aquest any amb una dotació econòmica de 16,9 milions d’euros, un milió més que el 2015, que seran destinats a augmentar l’activitat d’altes hospitalàries i reforçar els programes sociosanitaris i l’atenció domiciliària.

D’altra banda, el departament de Salut preveu que la grip entri en fase epidèmica en les pròximes dos setmanes a Catalunya, encara que és molt d’hora per determinar si serà una "grip severa".

Així, aquesta setmana, la taxa de síndromes gripals és de 73,15 casos per 100.000 habitants, mentre que el llindar epidèmic aquesta temporada s’ha establert en els 110,7 casos.

Fonts del personal de l’Arnau de Vilanova també van confirmar haver registrat pics de pressió assistencial a les Urgències del centre els últims dies i un augment dels casos d’afectació per grip, cosa que va obligar a doblar alguns boxes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta