Els pagesos clamen agilitzar el pagament d'ajuts per Covid

REDACCIÓ
06-01-2021
  • Els pagesos clamen agilitzar el pagament d'ajuts per Covid

Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, de la qual forma part Unió de Pagesos, ha demanat aquest any en la seua tradicional Carta als Reis Mags “serietat” en la gestió dels fons disponibles per fer front als sectors i subsectors més colpejats per la crisi generada pel coronavirus.

En concret, l’organització agrària, que considera que el 2020 ha estat un any “extremament difícil” per als agricultors i ramaders, reclama que s’agilitzi l’execució de tots els fons disponibles, inclosos els del període transitori de la Política Agrària Comuna (PAC) i els fons de recuperació addicionals als Programes de Desenvolupament Rural (PDR) 2021-2022 per atendre els sectors que s’han vist més afectats per les restriccions davant de la pandèmia.

Carns com les de l’oví, l’oli d’oliva o l’ametlla es troben entre les més afectades

Explica que els ajuts plantejats fins al moment “no estan sent suficients”, de forma que demana que s’activin també les subvencions extraordinàries de mínimis (estatals) per a la recuperació econòmica que permet la Unió Europea.

Creu que, a banda de la conjuntura del mercat, el coronavirus ha posat de manifest alguns dels problemes estructurals que ja venien patint alguns productes agroalimentaris, amb preus excessivament baixos i amb una bretxa entre origen i destinació cada vegada més alta.

D’acord amb dades tècniques de l’organització per productes, l’oví cabrú, l’oli d’oliva o l’ametlla són dels productes que més han patit durant el 2020, pel tancament del canal Horeca (Hotels, Restaurants i Cafeteries) o per l’especulació i la importació de grans quantitats de països tercers que no compleixen les mateixes exigències que les produccions espanyoles i europees en els altres dos, entre altres motius. “Aprofitem la màgia dels Melcior, Gaspar i Baltasar per veure si aconsegueixen infondre voluntat política als qui prenen les decisions, que molts dels nostres problemes es podrien començar a resoldre només que els que són als despatxos ho volguessin”, asseguren des de l’organització agrària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta