Els Pompièrs d'Aran fan 30 rescats amb l'helicòpter durant l'estiu

ACN
Publicat: 
29-09-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Pompièrs d'Aran fan 30 rescats amb l'helicòpter durant l'estiu
  • Els Pompièrs d'Aran fan 30 rescats amb l'helicòpter durant l'estiu
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pompièrs Emergéncies de la Vall d'Aran)
  • Els Pompièrs d'Aran fan 30 rescats amb l'helicòpter durant l'estiu

El cos de Pompièrs d’Aran ha dut a terme durant els mesos de juny i agost un total de 30 rescats en diferents zones de muntanya amb el servei d’helicòpter de la Val d’Aran. D’aquests 30 rescats, 1 d’ells es va dur a terme al juny, 13 al juliol i 16 a l’agost. Durant el mes de juny, a més, es van dur a terme les pràctiques i habilitacions que estipula la normativa aeronàutica.

“La Val d’Aran ha viscut enguany la millor temporada d’estiu dels últims 30 anys i aquesta alta afluència de persones ha suposat també un increment dels serveis de rescat en muntanya per part del nostre cos de Pompièrs, a qui cal agrair el seu treball de gestió de les emergències a la muntanya i la seva ràpida resposta i agilitat en aquests casos”, afirmava la síndica d’Aran, Maria Vergés.

En aquest sentit, cal recordar que el mes de juny el Conselh Generau d’Aran va licitar un contracte de noliejament d’un helicòpter i el servei de dos pilots per a facilitar que els Pompièrs puguin dur a terme amb major agilitat aquest tipus de rescats.

“Fins aleshores, quan era necessari dur a terme un rescat en zones de muntanya de la Val d’Aran, havíem de dependre de la disponibilitat dels helicòpters de la Generalitat, la qual cosa suposa un temps d’espera molt més elevat que dificulta el treball dels nostres Pompièrs i augmenta el risc que les víctimes pateixin danys majors”, explicava la síndica d’Aran, afegint que: “és per això que el govern d’Aran va decidir contractar els serveis d’un helicòpter i dos pilots per a minimitzar el temps de resposta davant els accidents de muntanya i agilitzar el treball dels Pompièrs”.

Aquest contracte s’allargarà fins al 31 de gener de 2022 i no es descarta tornar-ho a licitar l’any vinent si l’accés als mitjans i equipaments que la Val d’Aran necessita no milloren.

Comparteix

També t'interessarà