Els pressupostos 2023 del Govern preveuen invertir 42,3 MEUR a l'Alt Pirineu i Aran

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
02-02-2023
Actualitzat: 02-02-2023 14:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els pressupostos 2023 del Govern preveuen invertir 42,3 MEUR a l'Alt Pirineu i Aran
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de la Seu d'Urgell

Els pressupostos de la Generalitat del 2023 preveuen invertir 42,3 MEUR a l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran. La comarca que més recursos rebrà serà la de l'Alt Urgell, amb 14,1 MEUR i la que menys, l'Alta Ribagorça, amb 4,2 MEUR. Per sectors, la partida més elevada correspon a l'àmbit de les carreteres, amb 15,2 milions, dels quals 10,7 són per actuacions de conservació. Pel que fa al turisme, amb 10,4 milions d'euros, hi ha inversions a les estacions d'esquí d'Espot, Port Ainé, Boí Taüll i La Molina, gestionades per FGC. Mentre, es destinen 4,9 milions, amb un creixement de 3,7 milions respecte als comptes de 2022, a actuacions de protecció del medi natural. També hi ha una partida per fer efectiu el desplegament dels serveis territorials.

Els pressupostos 2023 del Govern preveuen una major inversió a Ponent
Peu de foto: 
Foto Salvador Miret (ACN)

La comarca de la Cerdanya rebrà una inversió de 8,6 MEUR, la del Pallars Sobirà 7,7 MEUR i el Jussà 6,3 MEUR. Mentre, 1,4 MEUR es destinaran a la Val d'Aran, que compta amb un finançament específic i directe en base al que estableix la Llei d'Aran. En l'apartat d'infraestructures ferroviàries i aèries s'inclouen partides per actuacions a la línia Lleida – La Pobla de Segur així com a l'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

Finalment, la inversió en salut es manté en 1,6 milions, per reformes i equipaments a l'Hospital Comarcal del Pallars i l'Hospital de Cerdanya, així com una partida per la licitació del projecte constructiu del nou Hospital Comarcal de l'Alt Urgell. Mentre, dins de les actuacions de protecció del medi natural hi destaquen l'adequació de Casa Bringué de Ginestarre (Pallars Sobirà) com alberg de joventut, la rehabilitació de la casa forestal de Boí o la reforma del Refugi d'Estany Llong, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

També hi ha una partida per iniciar la primera fase de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp, entre d'altres. En el cas de les inversions plurianuals 2023-2026, que se situen en 22,8 MEUR, destaquen les destinades a conservació de carreteres, al polígon industrial Vilansats d'Organyà (Alt Urgell), obres de reforma i reposició d'equipaments a l'Hospital del Pallars, i el reforç de ferm i millora de cunetes de la pista forestal d'accés a l'Estany de Sant Maurici.

Comparteix

També t'interessarà