Els preus de la indústria creixen un 10,2% interanual el juliol

ACN
Publicat: 
26-08-2021
Actualitzat: 26-08-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els preus de la indústria creixen un 10,2% interanual el juliol

Els preus de la indústria a Catalunya durant el mes de juliol van créixer un 10,2% respecte al mateix període de l'any anterior, el segon increment més alt de la sèrie històrica. El més accentuat es va registrar el juny passat, quan l'Índex de Preus Industrials (IPRI) va créixer un 10,3% en termes interanuals. De fet, l'IPRI acumula tres mesos consecutius amb variacions superiors al 10%, un fet que mai s'havia donat, segon indiquen les dades provisionals publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El fort increment dels últims mesos respon a la davallada dels preus que es va registrar l'any passat, després que esclatés la crisi de la covid-19, i a l'encariment dels béns intermedis i de l'energia.

Durant el mes de juliol, els preus al sector dels béns intermedis van pujar un 16,2% en termes interanuals, mentre que els preus de l'energia ho van fer un 21,6%. A Catalunya destaca l'encariment dels productes químics (+20,8%) i dels metal·lúrgics (+41,5%), així com del subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (+16,6%).

Els preus a la resta de sectors també van créixer, tot i que ho van fer per sota la mitjana. En el cas dels béns de consum, l'IPRI va incrementar-se un 3% respecte al juliol de l'any passat, mentre que l'índex corresponent als béns d'equip va registrar una variació de l'1,5%. Des que va començar l'any, els preus de la indústria a Catalunya s'han encarit un 9,3%.

Al conjunt de l'Estat, els preus de la indústria durant el setè mes de l'any van incrementar-se un 15,3%. De la mateixa manera, l'IPRI acumula quatre mesos consecutius creixent a doble dígit, amb variacions superiors al 13%. La pujada també ve impulsada per la indústria dels béns intermedis (+14,9%) i de l'energia (+33,5%).
 

Comparteix

També t'interessarà