S. CAUFAPÉ
22-11-2018
Actualitzat: 22-11-2018 11:16
  • Els primers quarts, el hàndicap del Força Lleida

El Força Lleida està tenint durant aquesta temporada un dels seus escassos hàndicaps als primers quarts, una cosa que va quedar plasmada a l’últim partit, disputat a Granada, on va encaixar un 28-9 en els deu minuts inicials. De fet, els de Serna només han guanyat tres d’aquests períodes en les vuit primeres jornades (Palma, Càceres i Palència) i en aquests encaixa el 30% dels punts.

Tot i ser la millor defensa de la categoria (68,9 punts per partit), el Força Lleida ha encaixat 165 dels 551 punts en contra als primers quarts, encara que després aconsegueix reduir aquesta xifra i tirar els partits endavant, com va passar contra el Prat, Ourense i Melilla, que va haver de remuntar. El segon parcial és quan l’equip redueix notablement la xifra de punts encaixats, amb 134, un 21,4 per cent. De fet, dels vuit segons quarts de la temporada, n’ha guanyat sis i n’ha empatat un, i només va perdre el que va disputar contra el Bilbao. Al tercer i últim quart, la xifra també baixa del 25 per cent, amb un 24,3 per cent en els dos casos.

Un dels factors als quals apunta el cos tècnic del Força Lleida és que el quintet inicial acostuma a ser molt eficaç en atac, i les rotacions enforteixen notablement la parcel·la defensiva de l’equip.

Fernando Sierra podrà reaparèixer amb el Reial Canoe

Fernando Sierra, que no va poder disputar l’últim partit a Granada, podrà reaparèixer demà (21.00 hores) al duel contra el Reial Canoe. L’escorta madrileny s’ha recuperat de les molèsties al turmell, encara que no estarà al cent per cent. Sierra és un jugador clau en les rotacions, especialment en defensa, i la seua absència es va notar a l’últim encontre a la pista del Granada.