Els Raiers de la Pobla celebren la quaranta edició aquest cap de setmana

REDACCIÓ
27-06-2018
  • Els Raiers de la Pobla celebren la quaranta edició aquest cap de setmana

Els raiers de la Pobla de Segur celebren aquest cap de setmana (29, 30 de juny i 1 de juliol) l’edició número 40 de la seua tradicional diada, una tradició amb què es ret homenatge a aquest ofici històric del Pirineu català que servia per transportar carregaments de fusta fins a Lleida i Tortosa.

L’acte principal de la festa serà la baixada dels raiers de diumenge des de la presa de Llania fins al Pont de Claverol i comptarà amb el Bus Rai, un servei de transport que portarà els assistents als millors punts per seguir el recorregut. Membres de l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa han construït els quatre rais que participaran en aquesta baixada, un recorregut de cinc quilòmetres en el qual els participants es vestiran com els treballadors de l’època. La baixada de Llania fins al Pont de Claverol se celebrarà el diumenge 1 de juliol, però la festa començarà el divendres 29 de juny amb la Tallada del Pi, seguida de la Girellada Popular i ball de nit. El dissabte 30 començarà amb l’Espardenyada, una carrera de muntanya i caminada popular per l’Espai Natural de Collegats-Queralt que acabarà amb un esmorzar de cullera. L’exposició fotogràfica Els Raiers de Nargó s’inaugurarà el mateix dissabte a l’Espai Raier i mostrarà, durant tot el cap de setmana, els cartells de les quaranta edicions.

Com a novetats d’aquest any, es presenten l’Espardexics (dissabte), una versió infantil de l’Espardenyada amb un recorregut adaptat, el concurs Pas al raier (dissabte) que, segons l’organització, serà “per als més atrevits”, i un acte especial per commemorar la 40 edició dels raiers de la Pobla: Cartes d’un raier, el descens nocturn d’un rai al Pont de Claverol, acompanyat de focs artificials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?