Els raiers reviuen a la Pobla de Segur

L. GARCÍA
Publicat: 
02-07-2018
Actualitzat: 02-07-2018 11:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els raiers reviuen a la Pobla de Segur

Una vintena de raiers va reviure ahir l’antic ofici en una festa a la Pobla de Segur que fomenta la memòria històrica i atreu centenars de persones de dins i fora de Catalunya. Una edició especial, al complir-se el 40è aniversari de la recuperació d’aquesta festa i en la qual van participar una vintena de raiers amb quatre embarcacions de més de 20 metres de longitud comptant els rems, que van baixar els vora sis quilòmetres que separen la presa de Llania i el Pont de Claverol. A la vora del riu i expectants per la baixada, centenars de persones aplaudien els participants. Alguns exercien de raiers per primera vegada, d’altres repetien en una festa que corre per les venes dels veïns de la Pobla.

El president de l’Associació Cultural de Raiers de la Noguera Pallaresa, Eduard Bastús, va destacar la gran participació en una edició especial, al fer 40 anys de la recuperació, i que compta amb un futur garantit per les noves generacions. “Cada vegada s’hi interessen més joves i ja de nens vesteixen amb la roba tradicional de l’ofici i esperen a ser més grans per poder baixar el riu”, va explicar ahir. Bastús també va destacar que el públic ve d’altres punts de Catalunya i de la resta de l’Estat i que s’ha convertit en una atracció turística que consolida la cultura i el patrimoni del Pirineu.

La festa va començar divendres i dissabte es va inaugurar un mural commemoratiu dels Raiers i l’entrega de la Ganxa d’Or a l’exconseller de Cultura Lluís Puig, entre altres activitats.

Comparteix

També t'interessarà