⏯️ Els Rurals ratifiquen la filtració de dades del GPS de Cachou

REDACCIÓ
13-12-2020
  • ⏯️ Els Rurals ratifiquen la filtració de dades del GPS de Cachou
  • ⏯️ Els Rurals ratifiquen la filtració de dades del GPS de Cachou
  • ⏯️ Els Rurals ratifiquen la filtració de dades del GPS de Cachou

L’informe de la investigació conjunta dels Agents Rurals de l’Alt Pirineu i els agents de la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquada (DIC) sobre la mort de l’os Cachou constata que una de les sis persones investigades pel succés hauria facilitat de manera no autoritzada informació a tercers sobre els moviments dels ossos per la zona en la qual es va trobar el plantígrad mort (a Les el 9 d’abril). L’informe destaca que aquesta informació només podia ser aconseguida per personal que controlava els moviments dels animals per la seua localització a través del GPS. Segons la investigació, una d’aquestes persones estava clarament vinculada amb els moviments contra l’alliberament d’ossos al Pirineu. Segons l’informe, aquesta persona també havia manifestat en diverses ocasions que es podia matar un os amb anticongelant.

Es tracta del conselhèr José Antonio Boya, ara investigat. La Generalitat, a través d’un comunicat, va explicar ahir la versió oficial de la investigació i va apuntar que l’operatiu, que va comptar amb la col·laboració del Conselh, va permetre determinar que hi hauria sis persones implicades en la mort de Cachou, uns dels quals va ser detingut per la presumpta implicació en l’enverinament de l’os.

Dos setmanes de l’enverinament a la mort

Els primers indicis de verí van sorgir un dia després de trobar el cadàver de l’os Cachou, en una anàlisi d’orina el 10 d’abril. El dia 14, el Conselh va publicar només dades que apuntaven a una caiguda i una baralla amb un altre os. L’enverinament s’hauria produït el 25 o 26 de març i el plantígrad hauria mort entre el 8 i el 9 d’abril, dos setmanes després.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?