Els últims dies d'Olp, en clau de comèdia

SEGREcom
17-08-2014
  • Els últims dies d'Olp, en clau de comèdia

La plaça d'Olp es va omplir divendres passat de gom a gom per contemplar i riure's de les desgràcies dels veïns d'aquesta localitat durant els tres últims dies del setge, l'agost de l'any 1485, en la tragicomèdia Ni covards, ni traïdors, en el marc deles Festes del Setge d'Olp, que aquest any han complert la seua setena edició.

Els dibuixos de sorra de Borja González van donar realisme als decorats, i la participació, a través de videoconferència, de l'actor Pep Cruz, encarnant el comte Hug Roger III, va fer disfrutar als més de 400 espectadors congregats d'una bona vetllada teatral, segons estimacions de la comissió de les festes. En aquesta obra hi van participar un total de dotze actors, dels quals quatre eren adults, quatre adolescents i quatre més eren nens. Tots els actors eren naturals del Pallars i per a aquesta obra van utilitzar el pallarès per representar aquesta obra teatral.

La plaça d'Olp és una de les més grans dels petits pobles del Pallars Sobirà. Fins a finals del segle XVIII hi havia una església romànica, que va ser desfeta, per la qual cosa es va construir la nova església al costat. Per aquesta raó la plaça és tan gran.

Aquesta va ser la primera representació de l'obra aquest cap de setmana, que es va repetir ahir al poliesportiu d'Esterri d'Àneu i avui es traslladarà la trama dels últims dies del setge d'Olp a Rialp.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?