Emotiu homenatge del Palau al bomber que va perdre la vida a Horta

J.GÓMEZ
Publicat: 
02-09-2019
Actualitzat: 02-09-2019 8:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Emotiu homenatge del Palau al bomber que va perdre la vida a Horta
  • Emotiu homenatge del Palau al bomber que va perdre la vida a Horta

Una avinguda del Palau d’Anglesola recorda des d’ahir el bomber Ramon Espinet, veí d’aquest municipi del Pla d’Urgell que va perdre la vida fa deu anys al costat de quatre companys lleidatans a l’incendi de l’Horta de Sant Joan (Terra Alta). L’acte d’ahir va reunir desenes de veïns, amics i familiars d’Espinet, entre ells els seus germans, Dolors, Jordi i Carles i la seua mare, Rosita Gilabert. També hi van participar els bombers de la zona, molts d’ells companys del Ramon.

La Dolors, germana de l’homenatjat, va agrair la iniciativa i va assegurar que el Ramon “com a persona s’ho mereixia tot”. L’alcalde, Francesc Balsells, va destacar que el Palau serà un dels pocs municipis catalans que dediquen un espai urbà a un bomber que ha perdut la vida en acte de servei. També va recordar que aquest homenatge “era un deute que teníem cap a un amic”, del qual va destacar la “bondat i generositat”.

Va animar els assistents a “ser el Ramon: convertir-se en petits herois del dia a dia que fan que la vida sigui més fàcil”. La placa commemorativa es va penjar en una alzina per recordar la vegetació de l’Horta. Van ser els hereus i pubilles del municipi els encarregats de descobrir-la. Posteriorment, els participants van poder penjar a l’arbre cintes amb missatges de record a la persona i a la feina del Ramon.

Comparteix

També t'interessarà