Empresaris de Lleida s’uneixen al clam pel Corredor Mediterrani

redacció/agencies
Publicat: 
14-02-2017
Actualitzat: 14-02-2017 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Empresaris de Lleida s’uneixen al clam pel Corredor Mediterrani

Els empresaris no són gaire donats a grans manifestacions públiques de reivindicació, però, en aquesta ocasió, catalans i valencians han unit forces per reclamar la inversió en el Corredor Mediterrani, perquè és clau per al desenvolupament econòmic del pol més important de l’Estat. La cita, a Tarragona i convocada per l’Associació Valenciana d’Empresaris, va reunir més de 300 representants de companyies, entre aquestes algunes de Lleida, com les constructores Sorigué, representada per Jordi Lamas, i Voltes (Vicenç Voltes), l’agroalimentària Aceites Borges (Josep Pont) i la companyia de distribució Plusfresc (Francisco González, Carles Hurtado), segons els organitzadors. En aquesta ocasió no hi havia presència de la Cambra de Comerç de Lleida, per una indisposició del seu president, Joan Simó, encara que sí que estaven representades Fòrum Empresa i la Trobada al Pirineu, amb Jordi Carbonell i Voltes. La trobada tornarà a repetir-se a Múrcia i Andalusia, per visualitzar la importància estratègica d’aquest eix.

Els organitzadors denuncien que la infraestructura pateix retards “incomprensibles” de dècades malgrat que el territori concentra el 50% de la població espanyola, el 45% del PIB i el 60% del turisme. S’ha escollit la ciutat de Tarragona per iniciar aquesta acció perquè “la línia Vandellòs-Tarragona acumula un retard de dotze anys”, segons assenyala Xavier Lluch, un dels membres d’AVE. Aquesta línia té 44 quilòmetres i “si ve un tren ha d’esperar que un altre acabi aquest tram; imaginem aquest mateix cas en una autopista, és totalment absurd”. La sessió d’ahir va ser liderada pels presidents d’AVE, Vicente Boluda, i del Cercle d’Economia, Juan José Bruguera, i entre els assistents va destacar, entre d’altres, la presència del president de Mercadona, Juan Roig.

Els empresaris aspiren a superar l’actual model de transport radial, en el qual totes les infraestructures passen per Madrid, amb un de circular que beneficiï el conjunt de l’Estat a l’abaratir costos, escurçar temps de viatge i evitar emissions contaminants.

Comparteix

També t'interessarà