Empreses amb microcrèdits

SEGREcom
20-09-2014
  • Empreses amb microcrèdits

L'accés al finançament és un dels grans problemes amb què es troben les persones que volen muntar la seua pròpia empresa. MicroBank, el conegut també com el banc social de La Caixa, ha concedit en el primer semestre d'aquest any 1.075 microcrèdits per import de 6 milions d'euros.

Es tracta de finançament a persones, famílies, emprenedors i microempreses amb dificultats d'accés al sistema creditici tradicional.

Una quarta part d'aquests microcrèdits, un total de 251 per un import de 2,9 milions d'euros, han tingut com a destinataris emprenedors que volien posar en marxa un projecte d'autoocupació, autònoms i microempreses que necessitaven un impuls als seus negocis, segons explica la mateixa entitat. L'import màxim per beneficiari és de 25.000 euros.

Darrere d'aquests nombres hi ha històries d'èxit, com la d'Isabel Rodrigues da Silva, una brasilera amb experiència en el sector de l'hostaleria al seu país i que després de set anys a Lleida ha apostat per posar en pràctica les seues habilitats per ella mateixa a la capital del Segrià. "Primer pensava en una cosa més senzilla, com una cafeteria," per exemple, però a començaments d'aquest any li va sorgir l'oportunitat d'associar-se amb un coneixedor del sector i obrir un restaurant.

Va començar la seua activitat a l'abril i avui ocupa quatre persones.

Un altre exemple és el de Masia ca l'Ànima, una aposta pel turisme rural a la Baronia de Rialb. En aquest cas, el matrimoni propietari d'una masia familiar ha reformat una casa del segle XVIII amb "un aire ecològic, sostenible, de casa, en comunió amb la naturalesa".

D'altra banda, el president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Delfí Robinat, i el director territorial de CaixaBank, Jaume Masana, van firmar ahir un acord de col·laboració per promoure la formació en matèria de comerç exterior entre les empreses adherides a la cambra.

casos d'èxit

Un restaurant a la ciutat amb 4 empleats i una aposta pel turisme rural a la Baronia de Rialb

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?