En estat greu un nen que ha estat a punt d'ofegar-se al canal Segarra-Garrigues

ACN
14-06-2021
  • En estat greu un nen que ha estat a punt d'ofegar-se al canal Segarra-Garrigues

Un menor de 7 anys es troba en estat greu després d'estar a punt d'ofegar-se al canal Segarra-Garrigues, als afores de Tàrrega. Segons els Mossos d'Esquadra, els fets van tenir lloc diumenge a quarts de nou del vespre mentre estava jugant amb altres nens a la vora del canal, en un tram del canal situat al costat de la urbanització El Maset. No se sap ben bé si el grup s'estava banyant o només es remullaven els peus quan el nen va relliscar i va caure al canal. Al no poder sortir van començar a cridar i llavors una parella que passava els va veure i l'home es va llençar i el va poder rescatar. Els serveis d'emergència el van traslladar en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijoan, ha explicat que el menor de set anys estava amb un grup de quatre infants, entre els quals hi havia germans seus i cosins. Els fets van tenir lloc en un tram de canal situat al camí de Verdú, molt proper al nucli de Tàrrega. No se sap ben bé si el nen s'estava banyant o només jugant a la vora del canal però quan va caure, el seu germà de 10 anys va intentar treure'l i no va poder. Va ser llavors quan una parella que passava per allà el van poder treure a temps i avisar al SEM que el va enviar en estat crític a Barcelona. Pijoan ha parlat aquest dilluns amb els pares del menor i li han comunicat que el petit està estable dins la gravetat. En aquest sentit, l'alcaldessa confia que se'n sortirà.

Zona freqüentada per joves i adolescents tot i que el bany està prohibit

L'alcaldessa de Tàrrega ha reconegut que la zona on han tingut lloc els fets està freqüentada per joves i adolescents que s'hi van a banyar tot i que està prohibit. De fet hi ha cartells i cadenats a tot l'accés a l'entorn del canal, pel qual no es pot ni passejar pel costat, tot i que molta gent ho fa. Segons Pijoan, el que ha passat és "lamentable" i ha fet una crida a no banyar-se al canal ni tampoc passejar-hi, encara que estigui molt a prop de la ciutat. Els adolescents, aprofiten aquest punt per saltar a l'aigua des dels ponts.

Pijoan ha explicat que han parlat diverses vegades amb els responsables del canal Segarra-Garrigues, perquè no es la primera vegada que els consta de grups de joves que es banyen al canal. Segons l'alcaldessa des de l'abril ja s'hi han posat en contacte en dues ocasions per aquest motiu. La qüestió és que la comunitat de regants ja posa els senyals de prohibició de pas i els cadenats, "fan el que han de fer", ha remarcat, però la solució seria tancar tot el canal i això és complicat perquè té 88 quilòmetres de llargada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta