En marxa la reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega

REDACCIÓ
Publicat: 
23-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • En marxa la reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Tàrrega
  • En marxa la reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha començat les obres per transformar en un espai més acollidor la plaça de les Bòbiles. Aquest és un dels principals projectes que figuren a l’agenda d’actuacions urbanístiques. Per fer-lo realitat, el consistori invertirà 214.827 euros, que es finançaran mitjançant la concertació d’un préstec a llarg termini a l’espera de resoldre la tramitació d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida.

La plaça de les Bòbiles, situada a la illa que conformen els carrers de Bellpuig, Pau Casals, Betlem i l’avinguda d’Ondara, és objecte d’una remodelació integral per esdevenir un espai arbrat de lleure i passeig amb un nou paviment granular. Serà una notable millora paisatgística que es completarà amb mobiliari urbà, jocs infantils i enllumenat públic. De 5.360 metres quadrats de superfície, la plaça passarà a disposar de camins per a vianants, zones enjardinades i mig centenar de llocs d’estacionament gratuït distribuïts en dos espais delimitats amb arbustos a prop dels carrers de Pau Casals i Bellpuig.

El projecte, que s’ha dividit en dos lots, preveu la plantació d’una vintena d’espècies d’arbres. L’empresa Jarditec Serveis Enginyeria del Paisatge SL executa el primer lot, que consisteix en els treballs de pavimentacions de terres, pavimentacions, jardineria i enllumenat de l’espai que s’han adjudicat per 178.281 euros (IVA inclòs). Per la seva banda, el lot 2, que contempla el subministrament i col·locació de mobiliari urbà i jocs infantils, s’ha adjudicat a Happyludic Playground and Urban Equipment SL per valor de 36.546 euros (IVA inclòs).

Les tasques han començat amb el desbrossament i l’esplanació del terreny. Tot seguit es procedirà a estendre el nou paviment granular per posteriorment delimitar els espais i zones que tindrà la futura plaça i els treballs de jardineria per dotar-la de vegetació. El projecte també contempla la millora de l’enllumenat públic de l’espai mitjançant la instal·lació de lluminàries tipus LED. Val a dir que mentre durin les obres no es pot estacionar a l’espai. Un cop finalitzats els treballs, Tàrrega guanyarà, per tant, un nova zona verda dins el cas urbà que potenciarà la pràctica d’activitats a l’aire lliure i que contribuirà a dignificar l’entorn de l’oest de la ciutat, on s’ubiquen diversos equipaments, entre els quals són tres centres educatius.

Comparteix

També t'interessarà