En marxa un programa per a la digitalització de les pimes

SEGRE
12-12-2019
  • En marxa un programa per a la digitalització de les pimes

La Generalitat va presentar ahir a Lleida el nou programa ProACCIÓ 4.0, una iniciativa que té per objectiu impulsar la transformació digital de l’empreses i pimes catalanes.

El programa, articulat per la direcció general d’Indústria a través d’Acció, pretén en un període de tres anys sensibilitzar, elaborar un pla d’actuació i assessorar prop de 1.000 empreses a tot Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0.

Les pimes podran accedir a una línies d’ajuts anomenada Cupons d’Indústria de fins a 14.000 euros per contractar un servei de consultoria que li permeti elaborar un pla d’actuació per implantar la transformació tecnològica.

El departament també podrà a disposició del teixit productiu català préstecs de fins a 150 milions per promoure el procés de digitalització en grans empreses.

Pel que fa a les empreses lleidatanes, segons la delegada de Lleida, Clara Porta, la indústria de l’agroalimentació s’està introduint cada cop més en les tecnologies gràcies a la col·laboració entre diferents sectors per ampliar el nínxol de mercat. No obstant, va assegurar que “encara queda un llarg recorregut”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...